gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Datum
Onderwijssector VO, MBO
Doelgroep leraar, mentor
Campagne website Boekenweek

De Boekenweek is hét feest van het jaar in de boekhandel en bibliotheek. Maar ook scholen kunnen meedoen! Het thema ‘Ode aan de eerste liefde’ biedt een uitgelezen kans om aandacht te besteden de diversiteit en verschillende vormen van liefde. Pak deze week eens een ‘regenboogboek’ uit de kast om voor te lezen in de klas.

Grote liefde voor juffen en meesters

Ilja Leonard Pfeijffer schrijft het Boekenweekgeschenk. Het Boekenweekessay is geschreven door Marieke Lucas Rijneveld. In ‘Het warmtefort’ neemt hij de lezer via hartverwarmende herinneringen mee naar de gelukzalige tijd van de basisschool en grote liefde voor de juffen en meesters en hun belangrijke taak in het leven van iedereen. De dierbaarste herinneringen gaan uit naar zijn ‘eerste liefde’, juf Christa uit groep 1.

Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften, onzekerheden en twijfels openbaart zich aan je (Boekenweek.nl).


Regenboogboeken

po/vo/mboboeken

Regenboogboeken zijn boeken waarin gender- en/of seksuele diversiteit een rol speelt. Van (prenten)boeken tot boeken voor (jong)volwassenen. Gebruik ze om het thema in de klas te behandelen.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school