gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

 

 

Verder lezen na deze strip:

‘Homo’ roepen op school 

po/vo/mboverdieping

Een positieve schoolcultuur vraagt om een doordachte houding ten aanzien van de veelgebruikte roepwoorden ‘homo’ en ‘gay’. Dit artikel geeft je informatie, tips en lessuggesties.

Schelden met homo en gay

voervaring leerling

2018 | Op veel scholen in Nederland schelden kinderen met de woorden ‘homo’ en ‘gay’. Maar dat is niet zo onschuldig als het lijkt, blijkt uit het verhaal van de 14-jarige Daan.

Gouden & Zilveren Weken

po/vo/mbohandreiking

Een veilige sfeer in de klas voor iedereen betekent ook aandacht schenken aan gender en diversiteit. De Gouden en Zilveren weken zijn hier geschikte momenten voor.

Een positieve schoolcultuur (vo)

Hoe laat je aan de leerlingen zien dat er op school ruimte is voor gender- en seksuele diversiteit? En hoe draag je als leraar bij aan die positieve schoolcultuur? De Gendi-tips, kennis & inspiratie artikelen en lesmaterialen helpen je op weg.

School doet scheldwoorden-challenge

po/vopraktijkvoorbeeld

2012 | Scheldwoorden als ‘homo’ en ‘kanker’ kunnen veel harder aankomen dan bedoeld. Kinderen van basisschool Aquamarijn hielden daarom een scheldwoorden challenge.

Afgesproken!

po/vo/mboposter

Deze gratis Gendi poster brengt op een vrolijke manier in herinnering dat het niet respectvol is om mietje, flikker, pot of homo naar elkaar te roepen.

Vragen over sociale veiligheid en lhbti+ op school?

Bel met de helpdesk van School & Veiligheid.