gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

vo/mboboekuit de kast
  • Leesboek over coming out
  • En de impact van leraren

Splinter Chabot beschrijft in ‘Confettiregen’ dat het voor een puber moeilijk kan zijn om uit de kast te komen. Ook in een progressieve omgeving. En dat terloopse opmerkingen van leraren en leerlingen daar aan bijdragen.

Over het boek

Confettiregen is het autobiografische verhaal van Splinter Chabot – in het boek Wobie genaamd – die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Maar als hij naar school gaat, ontdekt hij dat er ook mensen zijn die vinden dat sommige kleren alleen voor meisjes zijn en dat verliefd zijn ingewikkeld is. Langzaam komt hij erachter dat hij misschien ‘anders’ is dan zijn klasgenoten en broers. Anders dan dat hij wil zijn.

Wobie is bang dat zijn broertje zich op school voor hem zou schamen. En ook de angst om zelf gepest te worden – terloopse opmerkingen van leraren en klasgenoten zorgen dat hij continu op zijn hoede is – maakt dat hij tergend lang niet wil weten wie hij is.

Over de auteur

Splinter Chabot vertelt in de uitzending van De wereld draait door hoe hij ondanks de vrijzinnigheid van zijn ouders, toch worstelde met zijn homoseksuele geaardheid en zelfs aan zelfmoord dacht. Op 18-jarige leeftijd kwam Chabot thuis, tijdens kerst, uit de kast. (Wikipedia)

 

Specificaties

Titel: Confettiregen en de durf om jezelf te worden
Schrijver: Splinter Chabot
Jaar van eerste uitgave: 2020
ISBN: 9789000370634
Uitgeverij: Spectrum

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school