gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

lhbti+boek 15-18vo
  • Auteur: Tobi Lakmaker
  • Leesboek 15-18 jaar

In deze debuutroman van Tobi Lakmaker maakt de hoofdpersoon Sofie je deelgenoot van haar onbestemde en woelige bestaan, waarin zij wil weten wie ze is, op wie ze valt en bij wie ze zich echt thuis voelt.

Over het boek

Sofie viel namelijk eerst op mannen en toen op vrouwen, en zit sinds kort in een praatgroep voor transgenders, maar wil eigenlijk vooral ‘iets meer jongen worden’. Van flirten op het voetbalveld naar filosoferen op de Universiteit van Amsterdam: waar vindt ze antwoorden, of is de juiste vraag niet gesteld?

Over de auteur

Tobi Lakmaker (1994) schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA meiden. Na korte tijd Russisch en literatuurwetenschap gestudeerd te hebben rondde hij in 2018 zijn opleiding filosofie af. De geschiedenis van mijn seksualiteit is zijn debuutroman. Bij de vijfde druk (augustus 2021) is een verandering doorgevoerd: Sofie Lakmaker heet nu Tobi Lakmaker.

Specificaties

Titel: De geschiedenis van mijn seksualiteit
Jaar: 2021
Auteur: Tobi Lakmaker
Uitgever: Das Mag Publishers

 

Zie ook:

Boekenweek 2022

9-18.04.2022 | Het thema van de Boekenweek 2022 is ‘eerste liefde’. Voor scholen een uitgelezen kans om aandacht te besteden de diversiteit in de liefde.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school