gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Toont: 7 resultaten.

De Nationale Voorleesdagen (po)

25 januari 2023

De Nationale Voorleesdagen zijn van 25 januari t/m 4 februari 2023. Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren veel scholen een ‘Voorleesontbijt’. Een mooie gelegenheid om de regenboogboeken uit de boekenkast te halen.

Meer weten

Week van de Liefde (vo | mbo)

13 februari 2023

Elk jaar rond Valentijnsdag organiseert Rutgers de Week van de Liefde. Een themaweek voor vo en mbo scholen waarbij er aandacht is voor relaties en seksualiteit in de vorm van speciale lessen en activiteiten.

Meer weten

Valentijnsdag (po | vo)

14 februari 2023

14 februari is het Valentijnsdag. De dag van de anonieme liefdesverklaring. Een leuke dag om het in de klas over liefde, in al haar verschijningsvormen te hebben.

Meer weten

LHBTIQ+ op school (po | vo |mbo)

15 maart 2023Driebergen/Zeist

Medilex Onderwijs organiseert op 15 maart 2023 een congres voor onderwijsprofessionals. Centraal staat hoe je zorgt voor een veilige schoolomgeving voor lhbtiq+’ers?

Meer weten

Week van de Lentekriebels (po)

20 t/m 24 maart 2023

Jaarlijks organiseert Rutgers aan het begin van de lente de Week van de Lentekriebels. Ieder jaar met een ander thema. Bijna de helft van de scholen in het speciaal- en basisonderwijs doet mee en geeft lessen over relationele en seksuele vorming.

Meer weten

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school