Toont: 6 resultaten.

Aahhh...!

1 februari 2024Dordrecht85 euro per 15 leerlingen

Tentoonstelling in het Onderwijsmuseum voor leerlingen op een verrassende, persoonlijke en interactieve manier van alles leren over lichaam, seksualiteit, gender en consent. Spelenderwijs en op eigen niveau en wens maken leerlingen kennis met en leren ze over seksualiteit en relaties.  

Meer weten

Week van de Lentekriebels (po)

4 t/m 8 maart 2024

Jaarlijks organiseert Rutgers aan het begin van de lente de Week van de Lentekriebels. Ieder jaar met een ander thema. Bijna de helft van de scholen in het speciaal- en basisonderwijs doet mee en geeft lessen over relationele en seksuele vorming. Aandacht voor het thema gender- en seksuele diversiteit hoort daar ook bij.

Meer weten

Vrouwendag

8 maart 2024

Internationale Vrouwendag is een geschikt moment om met je klas of je team het gesprek aan te gaan over genderstereotypen en gender(on)gelijkheid. Bekijk de inspiratie op Gendi en School & Veiligheid.

Meer weten

Conferentie Met Alle Respect (po | vo | go | mbo)

17 april 202412:30GooilandGratis

Met Alle Respect! is hét event van School & Veiligheid over sociale veiligheid in en om de school. De conferentie wordt in 2024 gehouden op 17 april.

Meer weten

Boekenweek van Jongeren (vo | mbo)

13 september 2024

De Boekenweek van Jongeren (13 t/m 22 september 2024) is een campagne om het lezen onder jongeren te promoten en hen te helpen bij het kiezen van een boek. Een geschikte week om eens een boek met lhbti+ thema uit de kast te halen. 

Meer weten

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school