gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Gendi is een initiatief van Stichting School & Veiligheid. De website is opgericht om binnen het onderwijs ruimte te vragen voor een sociaal veilige omgeving voor gender- en seksuele diversiteit.

Missie

Op school jezelf kunnen zijn, je veilig en prettig voelen. Dat is wat we willen voor álle leerlingen en studenten. Daarom biedt Gendi.nl onderwijsprofessionals inspiratie, informatie en advies in het ruimte geven aan gender- en seksuele diversiteit in de klas, op school en in het team. Zodat de school nog veiliger wordt, ook voor lhbti+-leerlingen en -studenten.

Doelgroep

Gendi.nl richt zich op de leraar en de docent in het po, vo en mbo. We bieden ook inspiratie en tools aan waarmee teams, teamleiders, schoolleiders en andere schoolfunctionarissen aan de slag kunnen.

We doen ons best om zoveel mogelijk ‘inclusief taalgebruik’ te laten zien. Met de aanspreektermen leraar en docent richten we ons op al deze onderwijsgevenden in het po, vo en mbo.

School & Veiligheid

Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen in het bevorderen van de sociale veiligheid. Ruimte geven aan gender- en seksuele diversiteit, via de website Gendi, is daar een onderdeel van. De voorloper van Gendi was de website Gay&School (2000 t/m 2021). School & Veiligheid voert activiteiten uit met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.

Samenwerking & partners

We vinden het belangrijk dat ons werk zo veel mogelijk impact heeft. Daarom vragen we diverse landelijke organisaties en experts om mee te denken, bijdragen te leveren als ‘klankbord’ te fungeren. Onze partners zijn onder meer: COC Nederland, Transgender Netwerk Nederland (TNN), de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit (NNID), Rutgers, Movisie, het Nederlands Jeugdinstituut (Nji), de PO-Raad, de VO-raad en de MBO-raad.

Nieuwsbrief & socials

Wil jij op de hoogte blijven over sociale veiligheid in het onderwijs en de activiteiten van Gendi? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van School & Veiligheid: Aanmelden nieuwsbrief School & Veiligheid en volg Gendi op Twitter en op Instagram.

Logo’s en afbeeldingen

Download het zipbestand: Gendi afbeeldingen met afbeeldingen in diverse maten. Met bronvermelding Gendi.nl zijn ze vrij te gebruiken.

Contact & Advies

Gendi is bereikbaar via de mail op gendi@schoolenveiligheid.nl. Voor vragen en advies kun je terecht bij het Adviespunt van School & Veiligheid.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school