De website www.gendi.nl biedt leraren en docenten inspiratie, (les)materialen en kennis over het ruimte geven aan gender- en seksuele diversiteit in de klas, op school en in het team. Waarborgen en vergroten van de sociale veiligheid van iedereen is daarbij het uitgangspunt.

Op school jezelf kunnen zijn, je veilig en prettig voelen. Dat is wat we willen voor iedereen, ook voor lhbti+-leerlingen en -studenten (Gendi).

Wij zijn er voor de leraar

Gendi.nl richt zich op de leraar in het basisonderwijs en docenten in het voortgezet onderwijs en het mbo. Ook teams, teamleiders, schoolleiders en andere schoolfunctionarissen kunnen met tools en informatie aan de slag.

Een initiatief van Stichting School & Veiligheid

Gendi is onderdeel van Stichting School & Veiligheid. School & Veiligheid ondersteunt scholen in het bevorderen van de sociale veiligheid. School & Veiligheid voert activiteiten uit met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

Samen voor meer impact

Diverse landelijke organisaties en experts denken met ons mee, leveren bijdragen of fungeren als ‘klankbord’. Samen bereiken we meer. Onze partners zijn onder meer: COC Nederland, Transgender Netwerk Nederland (TNN), de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit (NNID), Rutgers, Movisie, het Nederlands Jeugdinstituut (Nji), de PO-Raad, de VO-raad en de MBO-raad.

Volg Gendi en blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven over sociale veiligheid in het onderwijs en de activiteiten van Gendi? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van School & Veiligheid: Aanmelden nieuwsbrief School & Veiligheid en volg Gendi op Instagram.

Contact met Gendi & Advies

Gendi is bereikbaar via de mail op gendi@schoolenveiligheid.nl. Voor vragen en advies kun je terecht bij het Adviespunt van School & Veiligheid.

Logo’s en afbeeldingen

Download het zipbestand: Gendi afbeeldingen met afbeeldingen in diverse maten. Met bronvermelding Gendi.nl zijn ze vrij te gebruiken.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school