• Selecteer een Thema
  • Selecteer een Doelgroep
  • Selecteer een Soort
Toont: 146 resultaten.
vo/mboles-tips

Week van de Liefde

Gendi inspireert je om tijdens de lessen in de Week van de Liefde ook aandacht te geven aan het thema gender – en seksuele diversiteit. En we geven je tips om hier veilig in de klas over te praten.

po/vo/mbofotostripdiversiteit

Allemaal anders?!

Deze fotostrip van Gendi gaat over diversiteit in de klas. Omgaan met alle verschillen is niet altijd makkelijk. Hoe doe je dat? En hoe zorg je voor respect voor anders zijn? Bekijk de strip met de tips.

po/vo/mbowegwijzer

Pedagogische wegwijzers

8 pedagogische wegwijzers van School & veiligheid die je helpen omgaan met alledaagse situaties in de klas over seksualiteit en diversiteit. Met gratis download.

po/vo/mboverdieping

Maak melden pesten makkelijker

Lhbt+-leerlingen krijgen vaker te maken met pesten en vormen van ongewenst gedrag. Toch melden zij dit meestal niet. Met deze tips weten leerlingen de weg te vinden op school.

po/vo/mboverdiepingschoolbeleid

Een succesvolle Paarse Vrijdag

Organiseren jullie Paarse Vrijdag? Of overwegen jullie het? Met deze aandachtspunten voor teams en schoolleiding zorg je voor sociale veiligheid. Zo wordt Paarse Vrijdag een feestelijke dag met respect voor diversiteit.

praktijkvoorbeeldburgerschappo

Zo viert basisschool de Verbinding Paarse Vrijdag

Basisschool de Verbinding in Nijmegen laat zien hoe zij op ‘speciale dagen’ ruimte geven aan het thema gender- en seksuele diversiteit. Een praktijkvoorbeeld ter inspiratie voor andere basisscholen.

po/vo/mbofotostripcoming-out

Iedereen mag hier zichzelf zijn

De fotostrips van Gendi gaan over die lastige of onverwachte situaties waar je als leraar mee te maken kunt krijgen. Zoals deze over ‘coming out’. Om even over na te denken….met een lach.

docententraininggendermbo

Project All Inclusive

Het project All Inclusive richt zich op het stellen van een sociaal veilige en inclusieve norm in het mbo. Het bestaat uit een docententraining, coaching, theatervoorstelling en het opzetten van een GSA. Gratis voor mbo-scholen.

posterkalendermomentpo

Aan de slag Kalender

De ‘Aan de slag kalender’ van Gendi maakt het makkelijk om aandacht te geven aan gender- en seksuele diversiteit op de basisschool. Bestel of download de gratis poster, bekijk de lestips en ga aan de slag.

kenniswetgevingpo/vo/mboschoolbeleidToon nog 1 tags

Wat is verplicht? 

Scholen zijn wettelijk verplicht aandacht te geven aan seksuele diversiteit en te zorgen voor sociale veiligheid. Welke wetten en regels gelden allemaal? En mag een leerling een les die hierover gaat weigeren of thuisblijven?

pokalendermomentboek

Kinderboekenweek

Een feestelijke week over kinderboeken en lezen waar veel scholen aan meedoen. Haal deze week ook eens een regenboogboek uit de kast. Bekijk de tips voor boeken met een lhbti+ thema.

tipsvaderdagpo

7 tips voor Vaderdag op school

Hoe besteed je op school aandacht aan Vaderdag met oog voor de verscheidenheid en diversiteit aan gezinnen van kinderen uit je klas? 7 tips voor een fijne en veilige Vaderdag.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school