• Selecteer een Thema
  • Selecteer een Doelgroep
  • Selecteer een Soort
Toont: 150 resultaten.
po/vo/mboonderzoekdiscriminatie

Discriminatie van lhbti+ verminderen

Ook op school worden lhbti+ leerlingen gediscrimineerd. Het vergroten van inleving en empathie kan volgens onderzoek van Movisie en KIS discriminatie verminderen. Hoe werkt dat? En hoe kun je het inzetten in de klas?

po/vo/mbolhbti+ voorlichtingdiscriminatie

Do’s & don’ts bij lhbti+ voorlichting in de klas

Korte handreiking met concrete tips van Movisie over wat je wel en niet moet doen bij het geven van voorlichting in de klas over lhbtiqa+.

teamtoolpo

De Kijkroute

Met de Kijkroute ga je aan de hand van een spelbord en videocasussen met je collega’s in gesprek over alledaagse situaties met betrekking tot gender en seksualiteit.

kennislhbti+pesten

Zo vergroot je de veiligheid van lhbti+ leerlingen

Lhbti+- leerlingen krijgen vaker te maken krijgen met pesten, discriminatie en uitsluiting dan hetero leerlingen. Bekijk wat je kunt doen om de veiligheid te vergroten.

po/vo/mbo

Blijvende aandacht voor gender- en seksuele diversiteit

Na projectweken over weerbaarheid, relaties en seksualiteit is respect voor seksuele diversiteit niet opeens minder belangrijk. Hoe hou je de aandacht voor het thema vast?

pokalendermomentlhbti+

Veilig lesgeven in de Week van de Lentekriebels

Ieder voorjaar is het de Week van de Lentekriebels. Gendi geeft tips over veilig lesgeven over relaties en seksualiteit én inspiratie om ruimte te maken voor gender- en seksuele diversiteit.

les-tipsvo/mbo

Week van de Liefde

Gendi inspireert je om tijdens de lessen in de Week van de Liefde ook aandacht te geven aan het thema gender – en seksuele diversiteit. En we geven je tips om hier veilig in de klas over te praten.

kinderboekenpo

6 redenen om een regenboogboek uit de kast te halen

(Voor)lezen uit een boek met een lhbti+ thema, is een makkelijke manier om ruimte te geven aan gender- en seksuele diversiteit. Maar er zijn nog meer redenen om eens een regenboogboek uit de kast te pakken. Inclusief boekentips.

po/vo/mbofotostripdiversiteit

Allemaal anders?!

Deze fotostrip van Gendi gaat over diversiteit in de klas. Omgaan met alle verschillen is niet altijd makkelijk. Hoe doe je dat? En hoe zorg je voor respect voor anders zijn? Bekijk de strip met de tips.

po/vo/mbowegwijzer

Pedagogische wegwijzers

8 pedagogische wegwijzers van School & veiligheid die je helpen omgaan met alledaagse situaties in de klas over seksualiteit en diversiteit. Met gratis download.

po/vo/mboverdieping

Maak melden pesten makkelijker

Lhbt+-leerlingen krijgen vaker te maken met pesten en vormen van ongewenst gedrag. Toch melden zij dit meestal niet. Met deze tips weten leerlingen de weg te vinden op school.

po/vo/mboverdiepingschoolbeleid

Paarse Vrijdag veilig vieren

Organiseren jullie Paarse Vrijdag? Of overwegen jullie het? Met deze aandachtspunten voor teams en schoolleiding zorg je voor sociale veiligheid. Zo wordt Paarse Vrijdag een feestelijke dag met respect voor diversiteit.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school