• Selecteer een Thema
  • Selecteer een Doelgroep
  • Selecteer een Soort
Toont: 140 resultaten.
gendermbodocententraining

Project All Inclusive

Het project All Inclusive richt zich op het stellen van een sociaal veilige en inclusieve norm in het mbo. Het bestaat uit een docententraining, coaching, theatervoorstelling en het opzetten van een GSA. Gratis voor mbo-scholen.

posterkalendermomentpo

Aan de slag Kalender

De ‘Aan de slag kalender’ van Gendi maakt het makkelijk om aandacht te geven aan gender- en seksuele diversiteit op de basisschool. Bestel of download de gratis poster, bekijk de lestips en ga aan de slag.

kenniswetgevingpo/vo/mboschoolbeleidToon nog 1 tags

Wat is verplicht? 

Scholen zijn wettelijk verplicht aandacht te geven aan seksuele diversiteit en de sociale veiligheid. Naast de wet burgerschap gelden nog meer wetten en regels. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

pokalendermomentboek

Kinderboekenweek

Een feestelijke week over kinderboeken en lezen waar veel scholen aan meedoen. Haal deze week ook eens een regenboogboek uit de kast. Bekijk de tips voor boeken met een lhbti+ thema.

vaderdagpotips

7 tips voor Vaderdag op school

Hoe besteed je op school aandacht aan Vaderdag met oog voor de verscheidenheid en diversiteit aan gezinnen van kinderen uit je klas? 7 tips voor een fijne en veilige Vaderdag.

veilig gesprekpotips

10 tips voor een veilig klassengesprek

Deze tips helpen je om veilig in de klas te praten over gender- en seksuele diversiteit op de basisschool. Inclusief tools die je kunt inzetten om ze in de praktijk te brengen.

podcastgsapo

Hoe een GSA bijdraagt aan een veilige school

Deze aflevering uit de podcastserie Genderwijs gaat over hoe een Gender- and Sexuality Alliance (GSA) bijdraagt aan de sociale veiligheid op school. Een schoolvoorbeeld.

podcasttransgenderpo

(Trans)gender in het primair onderwijs

Deze aflevering uit de podcastserie Genderwijs gaat over transgender zijn in het primair onderwijs. Aan het woord is een moeder over haar transgender kind en de zoektocht binnen het onderwijs.

transgenderpo/vo/mboverdieping

Tips om veilig te praten over transgender in de klas

Heb je een leerling in de klas waarvan je weet dat deze transgender is? Of gaat het gesprek over gender en transgender? Deze tips helpen om het veilig te houden in de klas.

tipspomoederdag

7 tips voor Moederdag op school

Hoe besteed je op school aandacht aan Moederdag met oog voor de verscheidenheid en diversiteit aan gezinnen van kinderen uit je klas? 7 tips voor een fijne en veilige Moederdag.

vo/mbovisualgesprekstool

Docentrollen

Je kunt op verschillende manieren een gesprek leiden. Deze visual toont welke rollen je kunt inzetten. Bijvoorbeeld als je lesgeeft over seksuele diversiteit of een ‘lastig’ onderwerp bespreekt in de klas.

teamtoollhbti+po/vo

Waar begin je?

Een poster om met collega’s stil te staan bij de vraag: ‘Zijn we nog steeds goed bezig om een veilige school te zijn, mét respect voor gender- en seksuele diversiteit?’ Gratis te bestellen of downloaden.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school