Datum
Onderwijssector VO, MBO
Thema lhb, Genderidentiteit, Leerlingenparticipatie
Doelgroep leerlingen, leraar
Website toneelgroep Oostpool

Afbeelding: Toneelgroepoostpool.nl

In deze voorstelling, die op school wordt gespeeld, razen twee jonge acteurs door alle facetten van het theater. Ze hebben een eigen korte versie van het epische Romeo & Julia van Shakespeare voorbereid. Maar voor ze daar aan toekomen ontstaat er een discussie. Want wie speelt Romeo, en wie speelt Julia?

Diversiteit, inclusiviteit en wie is wie

De spelers raken in gesprek over theater, diversiteit, inclusiviteit en over wie we eigenlijk zijn. Een voorstelling over het maken van theater en over het spelen van een rol. Kunnen we altijd alles zijn wat we willen of zitten er grenzen aan de verbeelding van een publiek? Alles wat theater is brengt activisme het klaslokaal in. Wie ben je, wie ben je echt en hoe denk je over de ander?

Informatie

  • Doelgroep: 12+
  • Locatie: Op school. Een voorstelling met acteurs op afstand voor de klas, aula of daar waar het mag en kan op school en de 1,5 meter afstand.
  • Speelduur: 45 minuten.
  • Speeldata: 17 januari t/m 17 maart 2022
  • Boeking: Bezoek de website van Toneelgroep Oostpool voor het boeken van de voorstelling.
  • Producent: Alles Wat Theater Is! is een co-productie van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck.
  • Achtergrondinformatie voor scholen bij Alles Wat Theater Is! (pdf)

“Voor mij gaat de voorstelling over de enorme diversiteit aan mensen. Er zijn zoveel soorten mensen, zoveel manieren om verliefd te worden. Ik vind het belangrijk om dat voor iedereen zichtbaarder te maken: dat iedereen vrij is, en zich geaccepteerd voelt om anders te mogen zijn.” (Regisseur Char Li Chung)

Een veilige school, ook voor lhbti+ leerlingen.