Datum
Tijd 12:00 - 17:00 uur
Locatie Leeuwarden Ruiterskwartier 4, Leeuwarden
Roze Zaterdag 2021

Je kunt Gendi ontmoeten in de onderwijs-tent op de informatiemarkt van Roze Zaterdag in Leeuwarden. Werk je in het onderwijs of wil je graag meer informatie over wat er mogelijk is op jouw school om positief bezig te zijn met gender- en seksuele diversiteit? Kom dan even langs bij het standje van Stichting School & Veiligheid.

Algemeen programma

Op 16 oktober is Leeuwarden de ‘City of Love’. Deze feestelijke dag bestaat uit vijf vaste programmaonderdelen: De dag begint met een oecumenische kerkdienst en een officiële sleuteloverdracht. Tegelijk beginnen in de grachten rijk uitgedoste pramen de Pride Parade te varen. De hele middag is er een informatiemarkt (met onderwijs-tent!) en optredens van artiesten. De dag wordt afgesloten met een sexy en extravagant avondprogramma.

Gendi in de onderwijs-tent

Leeuwarden gaat mee in de traditie om op Roze Zaterdag speciaal aandacht te geven aan educatie. Op de informatiemarkt heeft de onderwijstent een eigen plekje met voorstellingen, lezingen, schmink en meer. Ook School & Veiligheid staat hier met een standje dat deels gericht is op haar dan 10 dagen jonge themawebsite Gendi (de opvolger van Gay&School), maar uiteraard heeft School & Veiligheid nog meer te bieden om een veilig schoolklimaat te bevorderen, ook voor lhbti+ leerlingen.

We zien je graag in onze stand op 16 oktober!

Gerelateerde items:

po/vo/mbopraktijkvoorbeeldkalendermoment

Roze zaterdag

Roze Zaterdag wordt ieder jaar in een andere Nederlandse stad gevierd. Is het bij jullie in de buurt? Haak dan aan en organiseer iets rond seksuele diversiteit. Bekijk de voorbeelden ter inspiratie.  

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school