Datum
Locatie Assen DNK, Weiersstraat 1
Onderwijssector VO, MBO
Doelgroep leerlingen, leraar
Website IFA

Het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) richt zich op films gemaakt door vrouwelijke makers, verhalen verteld vanuit vrouwelijk perspectief, of die stereotype sekse- of genderrollen bevragen of doorbreken. Voorafgaand aan het festival (11 t/m 13 maart 2022) organiseert IFA vertoningen voor scholen en educatie op maat.

Samen bewust

IFA helpt jongeren (en oudere kinderen) bewuster te worden van zichzelf en de wereld om hen heen, met behulp van film – een empathiemachine bij uitstek! Met de hele klas (vo) bezoek je in de bioscoop van DNK een film die aansluit bij de belevingswereld van je leerlingen. We gaan met ze in gesprek over het thema en/of hoe de film is gemaakt.

Als je film kijkt, dan zie je een verhaal. Je ziet mensen, die wel of niet op jou lijken, dingen meemaken die je zelf hebt meegemaakt of nooit zelf zal meemaken. Maar als je film kijkt, dan voel je ook. (Bron: IFA)

Programma op maat

Keuze van de film wordt in overleg met de docent/school afgestemd. Ook de verdieping gaat in overleg en kan bestaan uit een talk of Q&A met een IFA-programmeur, een filmmaker, acteur of ervaringsdeskundige. Dit kan zowel filmartistiek ingestoken worden of meer richting maatschappelijke kant voor bijvoorbeeld burgerschap.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school