po/vo/mbo

Als leerkracht kun je de GSA op jullie school steunen. Daarmee speel je een belangrijke rol in het veiliger maken van de school voor lhbti+’ers. Speciaal voor jou en andere GSA ondersteuners biedt het GSA Netwerk informatie aan op hun website.

Ondersteuning voor GSA-ondersteuners

Een GSA is een groep leerlingen die vindt dat iedereen op school moet kunnen zijn wie hij is. Een GSA werkt het beste als leerlingen initiatief maar steun vanuit de leerkrachten is onmisbaar! Wil jij je inzetten als GSA ondersteuner of ben je dat al? Neem dan eens een kijkje op de speciale pagina die is ingericht voor jou door het GSA Netwerk.

Hoe je kun je jullie GSA ondersteunen?

Een belangrijke tip die op de ondersteuners pagina wordt gegeven is: lees het grote GSA Boek! Het GSA boek is gratis te bestellen in de webshop van het GSA netwerk. Andere tips betreffen:

  • Zorg voor steun van de schoolleiding
  • Werk samen met de lokale COC
  • Zoek aansluiting bij een regionale netwerk en de besloten Facebook groep van GSA ondersteuners. Daar kun je met andere GSA ondersteunende leerkrachten kennis en ervaringen uitwisselen of om adviezen vragen.

Als je echt iets voor de GSA wilt betekenen, zorg er dan voor dat de sfeer in de docentenkamer volledig op de hand is van de leerlingen die in de GSA zitten.

Omgaan met collega’s en meer

Een bezoekje aan de website van het GSA-Netwerk is voor alle leerkrachten de moeite waard. Daar vind je informatie over:

  • Omgaan met je collega’s en het onderwerp seksuele diversiteit ,
  • Ideeën om les te geven over seksuele diversiteit
  • Seksuele diversiteit en veiligheid in het schoolbeleid
  • faq’s voor docenten.

 


 

 

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school