gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Gendi vraagt regelmatig mensen om een blog te schrijven met een meer persoonlijke kijk op de wereld. Dit kunnen alle Nederlanders zijn met een relatie tot de Gendi-thema’s: schrijvers van zowel binnen als buiten de School & Veiligheid organisatie.

Door de ogen van...

oktober 2021

BLOG | De actualiteit door de ogen van Amina Saydali, de nieuwe directeur van School & Veiligheid. Het is een actualiteit die helaas de noodzaak onderstreept van Gendi.nl.

Bekijk het artikel

Door de ogen van...

november 2020

BLOG | Paarse Vrijdag door de ogen van Gendi-redacteur Maartje: over last-minute-leraren, zich-terdege-voorbereidende docenten, voorwaardescheppers en vernieuwers.

Bekijk het artikel

Door de ogen van...

juni 2020

BLOG | Gendernormen door de ogen van Elsemiek Schepers: “Blijf niet hangen in de steegjes maar biedt het hele wegennet aan”.

Bekijk het artikel

Is de school een oefenplaats voor queer jongens?

december 2019

Op veel scholen mogen queer jongens zichzelf zijn. Toch kunnen zij ook dan buiten de boot vallen. En dat is jammer. Hoe krijgen zij wél de ruimte om veilig te kunnen experimenteren met het leren aangaan van relaties, net als alle andere leerlingen?

Bekijk het artikel

Dat ene moment van die ene leraar

mei 2019

In de vaak broeierige klaslokalen draait de carrousel van seksualiteit altijd weer door. Van aanraken en foto’s versturen tot de onrust die vaak heerst rond homoseksualiteit. Vanuit School & Veiligheid verkennen we hoe een leraar zijn pedagogisch handelen kan verrijken op het gebied van seksuele integriteit.

Bekijk het artikel

Vragen over sociale veiligheid en lhbti+ op school?

Bel met de helpdesk van School & Veiligheid.