gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Gendi vraagt regelmatig mensen om een blog te schrijven met een meer persoonlijke kijk op de wereld. Dit kunnen alle Nederlanders zijn met een relatie tot de Gendi-thema’s: schrijvers van zowel binnen als buiten de School & Veiligheid organisatie.

Door de ogen van...Bente

november 2021

BLOG | Wat heeft Roze Zaterdag met Paarse Vrijdag te maken? In deze blog gaat Bente van Gameren, beleidsadviseur bij School & Veiligheid in op de vraag van leraren die ze kreeg op Roze Zaterdag. Is seksuele diversiteit iets om in het basisonderwijs te behandelen? Lees haar antwoord én wat Paarse Vrijdag daar mee te maken heeft.

Bekijk het artikel

Door de ogen van...Amina

oktober 2021

BLOG | De actualiteit door de ogen van Amina Saydali, de nieuwe directeur van School & Veiligheid. Het is een actualiteit die helaas de noodzaak onderstreept van Gendi.nl.

Bekijk het artikel

Door de ogen van...Maartje

november 2020

BLOG | Paarse Vrijdag door de ogen van Gendi-redacteur Maartje: over last-minute-leraren, zich-terdege-voorbereidende docenten, voorwaardescheppers en vernieuwers.

Bekijk het artikel

Door de ogen van...Elsemiek

juni 2020

BLOG | Gendernormen door de ogen van Elsemiek Schepers: “Blijf niet hangen in de steegjes maar biedt het hele wegennet aan”.

Bekijk het artikel

Door de ogen van...

december 2019

BLOG | Marinus Schouten, beleidsadviseur bij School & Veiligheid onderzoekt de vraag; hoe krijgen queer jongens op een veilige manier de ruimte op school om, net als alle andere leerlingen, te kunnen experimenteren met het leren aangaan van relaties?

Bekijk het artikel

Vragen over sociale veiligheid en lhbti+ op school?

Bel met de helpdesk van School & Veiligheid.