gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Allemaal Mee!

september 2022

BLOG | Hanny Ebbers, voormalig leerkracht en intern contactpersoon, houdt zich al jaren bezig met boeken over seksuele diversiteit op de basisschool. In deze blog vertelt ze over de functie en het plezier van regenboogboeken op school en over haar boek ALLEMAAL MEE.

Bekijk het artikel

Andere gezinsvormen

juni 2022

BLOG | Sara Coster maakt deel uit van een meeroudergezin. In deze blog deelt ze haar kennis en ervaringen over ‘niet traditionele’ gezinsvormen en geeft ze tips aan leraren over het omgaan met andere gezinsvormen op school en in de klas. Ook wat doe je met Moeder- en Vaderdag komt aan bod.

Bekijk het artikel

Boeken zijn pure magie

april 2022

BLOG | Cindy Paul is schrijfster. Boeken zijn volgens haar pure magie. “Je kunt een kijkje nemen in het hoofd van iemand anders. De wereld zien en beleven zoals zij dat doen. Maar wat nou als je altijd boeken leest over iemand die anders is dan jij? In deze blog vertelt ze waarom het belangrijk is dat er voor jongeren boeken zijn met lhbti+ personages.

Bekijk het artikel

Theater raakt

maart 2022

BLOG | Theater AanZ geeft theatervoorstellingen op scholen. In deze blog vertelt Hester Klein Tijssink hierover en over het potentieel van theater. “Onze voorstellingen gaan over mensen die worstelen met hun identiteit, op zoek naar de vrijheid om zichzelf te zijn. Met onze voorstellingen willen we een stem geven aan vooral jonge mensen voor wie liefde en erkenning niet vanzelfsprekend zijn.”

Bekijk het artikel

Een hobbelige weg langs vier windstreken

februari 2022

BLOG | Ook scholen met een christelijk orthodox profiel willen ruimte geven aan seksuele- en genderdiversiteit op school. Ze bewandelen net als veel andere scholen een weg om daarin beter te worden. Marinus Schouten ondersteunt ze daarbij en deelt zijn ervaringen.

Bekijk het artikel

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school