gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

po/vo/mbovisualgesprekstool

Klik op de afbeelding om de visual als pdf te downloaden.

Zo bereid je een gesprek voor

De 5 W-vragen geven je inzicht in factoren die een rol spelen bij het bespreken van gender- en seksuele diversiteit in de klas. De antwoorden op de 5 vragen helpen je bij het kiezen van een geschikte gespreksaanpak. Uiteraard kun je de vijf w’s ook gebruiken voor het bespreken van andere ‘lastige onderwerpen’.

Ook kun je met deze vragen achteraf reflecteren op het verloop van het gesprek. De inzichten kun je gebruiken voor een volgend gesprek. De antwoorden kun je weer verwerken in je lesopzet.

Je hebt makkelijk praten

Een uitgebreide toelichting vind je vanaf pagina 9 in het boekje ‘Je hebt makkelijk praten, Het begeleiden van gesprekken over maatschappelijk gevoelige onderwerpen in de klas’, Handleiding bij de docententraining, Stichting School & Veiligheid, 2016

Download de 5 W’s

 

Een veilig klassengesprek voeren (po)

Praten over gender- en seksuele diversiteit is een prachtige kans om te leren respectvol om te gaan met diversiteit. Lees de Gendi-tips, kennis & inspiratie artikelen en lesmaterialen over hoe je een veilig gesprek voert in de klas.

Een veilig klassengesprek voeren (vo)

Lees de Gendi-tips, kennis & inspiratie artikelen en lesmaterialen over hoe je een veilig gesprek voert in de klas over gender en seksuele diversiteit.

Een veilig klassengesprek voeren (mbo)

Bekijk de Gendi-tips, kennis & inspiratie artikelen en lesmaterialen over hoe je een veilig gesprek voert met je studenten over gender- en seksuele diversiteit.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school