po/vo/mbofactsheetlhbti+

In de afkorting lhbti+ staat de B voor biseksualiteit ofwel bi+. Bi+ is de overkoepelende term voor alle mensen die zich aangetrokken voelen tot meer dan één geslacht of gender. In Nederland zijn dat er 1 miljoen. In deze factsheet van Bi+ Nederland vind je de belangrijkste feitjes op een rij.

Factsheet Bi+

Bi+ jongeren vaker gepest

Het kan belangrijk zijn om deze feiten eens door te lezen, want uit het onderzoek blijkt dat 29% van de bi+ jongeren ooit is gepest. Ook blijkt dat bi+ mensen vaker te maken krijgen met discriminatie en uitsluiting.

Het is daarom belangrijk om te werken aan een sociaal veilig school- en klasklimaat, zodat al jouw leerlingen zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen, ongeacht wie ze zijn of op wie ze verliefd worden.

“We moeten er echt alles aan doen dat ook bi+ mensen zich veilig en geaccepteerd voelen. Dat discriminatie en uitsluiting wordt tegengegaan.” (voormalig minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven in de talkshow ‘Hoe is het om bi+ te zijn).

Quiz

Op de website van Bi+ Nederland vind je meer informatie en onderzoeken over bi+ en kun je met je leerlingen (vo) een quiz doen.


 

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school