pospelgezinsvormen
  • Kwartetspel voor groep 3 t/m 8. Inclusief lesbrief!
  • Speels aan de slag met diversiteit in gezinnen
  • Kinderen leren elkaar beter kennen en begrijpen

Kwartetspel waarmee kinderen de verschillende gezinssamenstellingen in onze samenleving verkennen. Inclusief een lesbrief met leeractiviteiten voor in de klas. Het spel is te downloaden of online te spelen. Gemaakt door Stichting School & Veiligheid.

Download Met wie woon jij?

Kwartet

Het kwartet ‘Met wie woon jij?’ is een spel over diversiteit in gezinnen. Het spel bestaat uit negen gezinnen die leerlingen bij elkaar moeten ‘sparen’. Ze maken kennis met een multiculturele familie, een alleenstaande vader, een islamitisch gezin, een meisje met twee moeders en een jongetje dat met zijn oma woont.

Inhoud

Het kwartetspel ‘Met wie woon jij?’ is zowel met echte kaarten als online te spelen. Het downloadbare product bestaat uit:

  • De kwartetkaartjes (zelf printen en knippen)
  • Een speluitleg.
  • Lesbrief met daarin werkvormen over die gaan diversiteit, gezinnen en thuis.

Speel het spel online via Kwartool.nl. Download de app of gebruik de desktopversie.

Bij het kwartet zijn kleurplaten gemaakt. Downloaden is gratis via de Gendi kleurplatenpagina ‘Diversiteit’.

Doelgroep

Het spel is gemaakt voor groep 3 t/m 8. De kleurplaten en sommige werkvormen uit de lesbrief zijn ook geschikt voor jongere kinderen.

Doel

Door met elkaar te praten over hun thuissituatie gaan kinderen elkaar beter kennen en begrijpen. Dit helpt om van je klas een positieve groep te maken. Ook leren kinderen over het bestaan van andere gezinsvormen. Hiermee werk je aan kerndoelen 37 en 38 (Oriëntatie op jezelf en de wereld) en burgerschapsonderwijs: het bijbrengen van kennis over en respect voor verschillen.

Producent

Het kwartetspel is ontwikkeld door Stichting School & Veiligheid.

In het kader van burgerschap en omgaan met verschillen is het van groot belang dat kinderen leren dat het niet bij iedereen thuis hetzelfde is. (School & Veiligheid)

Gratis download

Het kwartet is gratis te downloaden in de shop van School & Veiligheid en op Gendi.nl.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school