gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Datum
Doelgroep leraar
Website Week van de liefde

Elk jaar rond Valentijnsdag organiseert Rutgers de Week van de Liefde. De week heeft als doel om scholen (vo en mbo ) kennis te laten maken met het thema relaties en seksualiteit. Aandacht voor seksuele diversiteit hoort daar ook bij. In 2022 is de week van 14 tot en met 18 februari.

Meedoen?

Tijdens de week worden door scholen (vo en mbo) in het hele land lessen over liefde, seksualiteit & relaties gegeven. Rutgers organiseert ieder jaar activiteiten speciaal voor de Week van de Liefde, meestal ook met aandacht voor seksuele diversiteit. Kijk op de website van de Week van de Liefde.

Thema 2022: Liefde voor jezelf

Het thema van de Week van de Liefde 2022 is: Liefde voor jezelf. Jongeren zijn in de liefde vaak op de ander gericht: Hoe zien anderen mij? Wat wil de ander? Het is ook een levensfase waarin jongeren de eigen identiteit ontdekken. Rondom seksuele oriëntatie, zelfbeeld, het eigen lichaam, wat hun grenzen zijn en wat fijn voelt. Leraren kunnen in deze week daarop inspelen en het expliciet aandacht besteden aan seksuele diversiteit.

Bekijk de inspiratie en lesmaterialen voor de Week van de Liefde

vo/mbokalendermomentles-tips

Week van de Liefde

Elk jaar rond Valentijnsdag organiseert Rutgers de Week van de Liefde (14 t/m 18 februari 2022). In deze week werken scholen aan het thema relaties en seksualiteit en is er aandacht voor seksuele diversiteit.

vo/mbolespakketseksuele vorming

Lang Leve de Liefde

Lessenserie over liefde en seksualiteit. Seksuele diversiteit komt in alle lessen terug én in een verdiepende lesbrief. Gemaakt door Soa Aids Nederland in samenwerking met o.a. Rutgers.

Vragen over sociale veiligheid en lhbti+ op school?

Bel met de helpdesk van School & Veiligheid.