voreligielespakketseksuele vormingToon nog 1 tags
  • Doorlopende leerlijn seksuele vorming
  • Sluit aan bij de belevingswereld van christelijke leerlingen
  • Voor leerlingen van 12 tot 17 jaar
  • Beoordeeld als goed onderbouwd

De leerlijn Be-Loved van Wiseducatie stelt (orthodox-)christelijke scholen in staat structureel aandacht te besteden aan seksualiteit en diversiteit en te werken aan de seksuele vorming van leerlingen.

Website WISeducatie

Beschrijving

Be-Loved is een doorlopende leerlijn over seksuele vorming die bestaat uit vier modules die elk in een ander leerjaar gegeven worden. Thema’s die voorbijkomen zijn onder meer grenzen, uiterlijk, verkering, loverboys en homoseksualiteit.

Doelgroep

Leerlingen van het voortgezet christelijk onderwijs in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar binnen het vmbo, havo en vwo.

Doel & resultaat

De leerlijn richt zich op het bevorderen van een positieve seksuele ontwikkeling. Het geeft christelijke leerlingen de ruimte om een eigen mening te vormen, zicht te krijgen op de eigen weerbaarheid en te oefenen met seksueel weerbaar gedrag.

Praktisch

Elke module bestaat uit vier/vijf lessen van een lesuur. Het heeft een eigen digitale omgeving. Het bestaat uit een beschrijving van de lessen, werkboek/ werkbladen, powerpoints, digi-lessen, beeldmateriaal en spelvormen.

Producent

Wiseducatie, Weerbaar in Seksualiteit bestaat uit een kleine groep ervaren trainers en ontwikkelaars. Wiseducatie verbindt seksualiteit aan liefde, trouw en relatie. Ze plaatsen seksualiteit in een breder kader van persoonlijke groei en het leren nemen van verantwoordelijkheid voor zichzelf en de ander.

Samen met jongeren zoeken we naar welke waarden zij belangrijk vinden als het gaat over seksualiteit. (Wiseducatie.nl)

Website

Lees de uitgebreide beschrijving van deze goed onderbouwde interventie door het NJI: Be-Loved (pdf).
Meer informatie en bestellen doe je via de website van Wiseducatie.nl 

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school