po/vo/mbofotostrippesten

De fotostrips van Gendi gaan over die soms lastige en onverwachte situaties in het werken aan gender- en seksuele diversiteit in de klas. Zoals deze over leerlingen die roepen en schelden met het woord ‘homo’. Grapje of grijp je in?

 

Grapje?!

Homo roepen en schelden is niet grappig. Vooral voor openlijke of niet openlijke lhbti+ leerlingen kan dit een gevoel van onveiligheid geven. Niet ingrijpen betekent ook dat dit op school als ‘normaal’ wordt gezien terwijl je mensen kwetst om wie ze zijn. Ook voor andere leerlingen kan dit een onveilig gevoel geven.

Grijp in

Niets doen is geen goede keus. Maar wat dan?

po/vo/mbofotostripdiversiteit

Allemaal anders?!

Omgaan met alle verschillen is niet altijd makkelijk. Hoe doe jij dat? Bekijk de fotostrip met de tips.

po/vo/mbofotostrip

Het is ‘hen’, meneer!

Hoe ga jij om met verschillende voornaamwoorden van jouw leerlingen? Vind je dat lastig of gaat het vanzelf?

po/vo/mbofotostripcoming-out

Iedereen mag hier zichzelf zijn

De fotostrips van Gendi gaan over die lastige of onverwachte situaties waar je als leraar mee te maken kunt krijgen. Zoals deze over ‘coming out’. Om even over na te denken….met een lach.

po/vo/mbofotostriplesgeven

Ik heb wel meer aan mijn hoofd

De fotostrips van Gendi gaan over die lastige en onverwachte situaties waar je als leraar mee te maken krijgt als je werkt aan gender- en seksuele diversiteit. Om even over na te denken….met een lach.

po/vo/mbofotostriplesgeven

Meester, hoe doen homo’s het?

Zie je ook op tegen moeilijke vragen van leerlingen? De fotostrips van Gendi gaan over die soms lastige en onverwachte situaties als je werkt aan gender- en seksuele diversiteit. Om even over na te denken….met een lach.

po/vo/mbofotostriplhbti+

Wat maakt zo’n lettertje uit?!

De fotostrips van Gendi gaan over die lastige en onverwachte situaties waar je als leraar mee te maken krijgt als je werkt aan gender- en seksuele diversiteit. Met een knipoog. Want soms is het ingewikkeld maar soms ook gewoon leuk.

Een veilige school, ook voor lhbti+ leerlingen.