gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

po/vo/mbofotostrip

Hoe ga jij om met verschillende voornaamwoorden van jouw leerlingen? Vind je dat lastig? Of gaat het eigenlijk vanzelf? Wat doet dit met de veiligheid in de klas?

Fotostrips

De fotostrips van Gendi gaan over die soms lastige en onverwachte situaties in het werken aan gender- en seksuele diversiteit in de klas. Om even over na te denken. Met een lach.

Verder lezen na deze fotostrip:

Een veilig klassengesprek voeren (po)

Praten over gender- en seksuele diversiteit is een prachtige kans om te leren respectvol om te gaan met diversiteit. Lees de Gendi-tips, kennis & inspiratie artikelen en lesmaterialen over hoe je een veilig gesprek voert in de klas.

Een veilig klassengesprek voeren (vo)

Lees de Gendi-tips, kennis & inspiratie artikelen en lesmaterialen over hoe je een veilig gesprek voert in de klas over gender en seksuele diversiteit.

Een veilig klassengesprek voeren (mbo)

Bekijk de Gendi-tips, kennis & inspiratie artikelen en lesmaterialen over hoe je een veilig gesprek voert met je studenten over gender- en seksuele diversiteit.

Genderbewust handelen in het po

povisual

Hoe geef je ruimte aan leerlingen om genderonafhankelijke keuzes te maken? Bekijk welke eenvoudige dingen jij als leraar kunt doen.

Genderbewust handelen in het mbo

mbovisual

Hoe geef je ruimte aan studenten om genderonafhankelijke keuzes te maken? Bekijk welke eenvoudige dingen jij als docent kunt doen.

Genderbewust handelen in het vo

vovisual

Hoe geef je ruimte aan leerlingen om genderonafhankelijke keuzes te maken? Bekijk welke eenvoudige dingen jij als docent kunt doen.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school