vovideoervaring leerling

In deze video uit de serie ‘Leerlingen aan het woord over lhbti+ op school’ vertelt Rens (17) over die ene lerares op de middelbare school die echt naar hem luisterde.

Ze vroeg aan welke hulp ík behoefte had

Rens geeft in dit korte filmpje een aantal redenen waarom hij zich veilig voelde bij deze specifieke lerares. “Ze vroeg aan welke hulp ík behoefte had.” Hij vertelt ook over een paar dingen die minder veilig voelden.

Leerlingen aan het woord over lhbti+

In de videoserie ‘Leerlingen aan het woord over lhbtiop school’ van Gendi delen leerlingen uit het po, vo en mbo hun verhaal. De video’s leren je over hoe zij op school bezig zijn met gender- en seksuele diversiteit. Op welke manieren jij als leraar ruimte kan geven aan het onderwerp in de klas. En wat jij voor lhbti+-leerlingen kan betekenen. De video’s laten zien dat het scheppen van een open en veilige sfeer soms zit in kleine dingen. Laat je inspireren!

Bekijk alle video's in deze serie

povideoervaring leerling

Famke (9) over haar lhbti+ presentatie

In deze video vertelt Famke (9) over haar lhbtiq presentatie op school en waarom ze het belangrijk vindt dat kinderen weten wat het is.

mbovideoervaring leerling

Evy (19) over veilig voelen

In deze video vertelt Evy (19) wat haar mentor op het mbo deed om een ‘rode-licht-situatie’ veiliger te maken.

vovideoervaring leerling

Jackson (14) over voornaamwoorden

In deze video vertelt Jackson (14) over het gebruik van voornaamwoorden. Zijn wens met hij/hem aangesproken te worden en hoe dit aan zijn docenten liet weten.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school