videoervaring leerlingmbo

In deze video vertelt Evy (19) wat haar mentor op het mbo deed om een ‘rode-licht-situatie’ veiliger te maken.

Hoe de mentor zorgde de lessen veiliger voelde

Evy vertelt hoe zij zich steeds onprettiger voelde tijdens een les over lhbtiq+ in haar eerste jaar op een mbo-opleiding Zorg & Welzijn. Een paar kleine acties van haar mentor gaven haar in de volgende lessen een veiliger gevoel.

Leerlingen aan het woord over lhbti+

In de videoserie ‘Leerlingen aan het woord over lhbtiop school’ van Gendi delen leerlingen uit het po, vo en mbo hun verhaal. De video’s leren je over hoe zij op school bezig zijn met gender- en seksuele diversiteit. Op welke manieren jij als leraar ruimte kan geven aan het onderwerp in de klas. En wat jij voor lhbti+-leerlingen kan betekenen. De video’s laten zien dat het scheppen van een open en veilige sfeer soms zit in kleine dingen. Laat je inspireren!

Bekijk alle video's in deze serie

povideoervaring leerling

Famke (9) over haar lhbti+ presentatie

Famke (9) gaf een lhbtiq presentatie op school. Volgens haar is het belangrijk dat kinderen weten wat het is. Ze vertelt erover in deze video.

vovideoervaring leerling

Rens (17) over gezien worden

In deze video vertelt Rens (17) over die ene lerares op de middelbare school die echt naar hem luisterde.

vovideoervaring leerling

Jackson (14) over voornaamwoorden

Jackson (14) wil graag met hij/hem aangesproken worden. In deze video deelt hij hoe hij dit aan zijn docenten liet weten en wat de reacties waren.

mbovovideoervaring leerlingToon nog 1 tags

Jill (25) over coming-out op het mbo

In deze video vertelt Jill (25) over diens coming-outs op het mbo. En hoe die zich veilig en beter voelde op school door de steun van diens begeleider.

povideoervaring leerling

video Floortje (12) over het po en vo

Floortje (12) vertelt hoe haar basisschool en middelbare school aandacht besteden aan seksuele diversiteit. En hoe dat beter kan volgens haar.

Een veilige school, ook voor lhbti+ leerlingen.