gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

ervaring leerlingmbovideo

In deze video uit de serie ‘Leerlingen aan het woord over lhbti+ op school’ vertelt Evy (19) wat haar mentor op het mbo deed om een ‘rode-licht-situatie’ veiliger te maken.

Hoe de mentor zorgde de lessen veiliger voelde

Evy vertelt hoe zij zich steeds onprettiger voelde tijdens een les over lhbtiq+ in haar eerste jaar op een mbo-opleiding Zorg & Welzijn. Een paar kleine acties van haar mentor gaven haar in de volgende lessen een veiliger gevoel.

Leerlingen aan het woord over lhbti+

In de videoserie ‘Leerlingen aan het woord over lhbtiop school’ van Gendi delen leerlingen uit het po, vo en mbo hun verhaal. De video’s leren je over hoe zij op school bezig zijn met gender- en seksuele diversiteit. Op welke manieren jij als leraar ruimte kan geven aan het onderwerp in de klas. En wat jij voor lhbti+-leerlingen kan betekenen. De video’s laten zien dat het scheppen van een open en veilige sfeer soms zit in kleine dingen. Laat je inspireren!

Bekijk alle video's in deze serie

povideoervaring leerling

Famke (9) over haar lhbti+ presentatie

In deze video vertelt Famke (9) over haar lhbtiq presentatie op school en waarom ze het belangrijk vindt dat kinderen weten wat het is.

vovideoervaring leerling

Rens (17) over gezien worden

In deze video vertelt Rens (17) over die ene lerares op de middelbare school die echt naar hem luisterde.

vovideoervaring leerling

Jackson (14) over voornaamwoorden

In deze video vertelt Jackson (14) over het gebruik van voornaamwoorden. Zijn wens met hij/hem aangesproken te worden en hoe dit aan zijn docenten liet weten.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school