vo/mbocoming-outfilm

El houb is een zowel geestige als aangrijpende film over de coming-out van de Marokkaans-Nederlandse Karim.

Over de film

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat?

De stilte doorbreken

El houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt. Met de film wil debuterend regisseur Shariff Nasr de stilte doorbreken die waarneembaar is in de MENA-cultuur (Middle East and North Africa) als het aankomt op gevoelige onderwerpen zoals homoseksualiteit.

Zoek de verborgen boodschappen

In het kader van Coming Out Day op 11 oktober is een speciale El houb trailer gelanceerd. Deze bevat verborgen coming out-verhalen en berichten van hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui zelf en van andere queer personen die de stilte willen doorbreken.

Bekijk met de klas de trailer en ga samen op zoek naar de vijf boodschappen. Die zijn alleen te zien zijn als je de trailer op precies het juiste moment pauzeert.

“Als je alleen al ziet dat binnen de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap 80% vindt dat homoseksuele mensen hun leven moeten kunnen leiden zoals zij willen en slechts 8% van niet; hoe kan het dan dat 56% van de Marokkaans-Nederlanders het wel een probleem vindt als hun eigen kind gay is? Ik kan van alles opnoemen, maar weet dat hier vooral de dialoog mist.” (Shariff Nasr)

El Houb draait vanaf 13 oktober 2022 in de bioscoop.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school