Datum
Onderwijssector PO
Doelgroep leraar
Themawebsite Week van de Lentekriebels

Jaarlijks organiseert Rutgers aan het begin van de lente de Week van de Lentekriebels. Door mee te doen aan de Week van de Lentekriebels maken basisschoolleerlingen kennis met relationele en seksuele vorming. Aandacht voor het thema gender- en seksuele diversiteit hoort daar ook bij.

Thema 2024: ‘Weerbaar online’

Elk jaar staat een ander thema centraal in de Week van de Lentekriebels. In 2024 is dat ‘Weerbaar online’. Het gaat hierbij om het online weerbaar maken van kinderen, en in de bovenbouw ook om het bespreken van social media, porno en sexting.

Doe mee!

Deelname aan de week is gratis. Op de Website van de Week van de Lentekriebels vind je alle informatie over meedoen aan de week. Onder andere erkende lesmethoden en proeflessen, informatie voor ouders, een training voor leerkrachten ter voorbereiding en leuke gadgets om er een feestelijke week van te maken.

Tips van Gendi:

pokalendermomentlhbti+

Veilig lesgeven in de Week van de Lentekriebels

Ieder voorjaar is het de Week van de Lentekriebels. Gendi geeft tips over veilig lesgeven over relaties en seksualiteit én inspiratie om ruimte te maken voor gender- en seksuele diversiteit.

polespakketseksuele vorming

Kriebels in je buik

Online lesmethode over relationele en seksuele vorming voor groep 1 t/m 8. Ook voor speciaal onderwijs. Ontwikkeld door Rutgers en erkend als ‘goed onderbouwde’ interventie.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school