gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

  • Selecteer een Thema
  • Selecteer een Soort
Toont: 84 resultaten.
votheaterpesten

De confrontatie

‘De Confrontatie’ is een interactieve en educatieve voorstelling over pesten, seksuele diversiteit, cultuurverschil, social media, vooroordelen, verbinding én wel of niet in actie komen.

polesmateriaalburgerschap

Wat vind ik fijn?

Kwink ontwikkelde voor de Week van de Lentekriebels de katern ‘Wat vind ik fijn?’ met lessen over gender- en seksuele diversiteit. De gratis lessen sluiten aan bij de doelen voor Burgerschapsonderwijs. Inclusief ouderbrief.

seksuele vormingpolesmateriaal

Week van de Lentekriebels

De vrolijkste projectweek voor basisscholen over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Met lessen en activiteiten gericht op een positieve seksuele vorming én aandacht voor het thema seksuele diversiteit.

genderdiversiteitleesboek 3+po

Het lammetje dat een varken is

Een prentenboek voor de allerkleinsten over transgender. Met de lesbrief kun je met kleuters praten over verschillen tussen jongens en meisjes en jezelf zijn.

vo/mbotransgenderfilm

Jordi in Transitland

Korte film gemaakt door Willem Timmers over Jody (21) voorheen genaamd Jordy. Geschikt om in de klas te bekijken en na te praten over genderidentiteit. Met lesbrief.

filmvo/mbolhbti+

Dòst

Telefilm van regisseur Joren Molter over homoseksualiteit op het platteland in Groningen. De vriendschap tussen twee jongens komt onder druk te staan als een van beide op jongens blijkt te vallen.

lhbti+votheater

Ik zeg ‘ja’

Een muziektheatervoorstelling over (het niet) uitkomen voor je seksualiteit, consent, en seks. Met voor jongeren grappige, gevoelige en herkenbare scènes. Inclusief lesbrief en nagesprek.

po/voleesboek 10-12 jaartransgender

George

Leesboek voor kinderen vanaf 9 jaar waarmee je een inkijkje krijgt in het gevoelsleven van een transgender persoon. George is geboren als jongen en voelt zich een meisje.

po/volespakketlhbti+

Jouw Stad in de Klas

Jouw Stad in de Klas is een interactieve, educatieve toolkit die kant en klare online lespakketten biedt rond burgerschapsvorming. Een ervan gaat over seksuele diversiteit.

theaterlesbriefvo/mbolhbti+Toon nog 1 tags

’t Is Stil Aan De Overkant

Een dynamische voorstelling voor leerlingen (12-18) over de worsteling met seksualiteit en een verhaal over vriendschap. Wat als je beste vriend homo blijkt te zijn? Inclusief lesbrief en nagesprek.

vo/mbocoming-outfilm

El houb (de liefde)

El houb is een zowel geestige als aangrijpende film over de coming-out van de Marokkaans-Nederlandse Karim. Bekijk met de klas de speciale Coming-out day trailer, zoek de verborgen coming-out verhalen en berichten en ga met elkaar in gesprek.

pestenvolesbriefvideolhbti+Toon nog 2 tags

Grapje of homofobie?

Hoe is het om homo te zijn in een machowereld? Wanneer is een grapje leuk en wanneer gaat het te ver? De les bestaat uit een filmfragment van HUMAN TV voorzien van werkvormen, werkblad en lesbrief voor docenten.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school