gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

  • Selecteer een Thema
  • Selecteer een Soort
Toont: 60 resultaten.
po/volesmateriaal

Wonderlijk gemaakt

Wonderlijk gemaakt is een methode voor relationele en seksuele vorming vanuit christelijk perspectief. Ontwikkeld door Driestar Educatief.

mbolesmateriaal

Podcasts lhbti ouderen

2021 | Voor mbo-studenten Zorg & Welzijn maakte het Nationaal Ouderenfonds lesmateriaal om de acceptatie van LHBTI-ouderen te stimuleren. Beluister de 10 podcasts.

polesmateriaal

Kletskaartjes

2021 | Praten op een laagdrempelige en leuke manier over gender- en seksuele diversiteit? Dat kan! Met de ‘Kletskaartjes’ voer je leuke gesprekjes met je klas.

vogastles

Wij tegen Zij

Workshop over de voordelen van hokjesdenken – en de gevaren. De inzet van Mind Mix is meer acceptatie en tolerantie. Vanaf de derde klas van het voortgezet onderwijs.

theatervo/mbo

FOK ME HOKJE

De theatervoorstelling FOK ME HOKJE gaat over gender en seksuele oriëntatie en is gebaseerd op werkelijke verhalen van jongeren. Inclusief een voorbereidende les en educatieve dialogen met de acteurs.

votheaterlerarenopleiding

HannaH

Voorstelling van Theater AanZ over polarisatie, groepsvorming, buitensluiten en angst om anders te zijn. De gedurfde en originele voorstelling laat leerlingen nadenken over diversiteit en identiteit.

pokalendermoment

Week van de Lentekriebels

Een leuke themaweek over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Elke lente organiseert Rutgers deze week die ook uitermate geschikt is om aandacht te geven aan seksuele diversiteit.

votheaterlerarenopleiding

DAVID

Wat als je homo bent én christen? Daarover gaat de theatervoorstelling DAVID van Theater AanZ. Boek de voorstelling voor jullie school en ga na afloop met leerlingen in gesprek.

po/vo/mboe-learning

Coming In 

In deze e-learning van Movisie leer je effectiever en sensitiever hulp te verlenen aan biculturele LHBT’s. Je leert over do’s en dont’s, oefent met praktisch casussen en krijgt achtergrondinformatie.

pokalendermoment

Kinderrechtendag

De internationale Kinderrechtendag op 20 november gaat over rechten en respect. Een ideaal ‘kalendermoment’ om in de klas te werken aan respect voor seksuele diversiteit. Bekijk de lestips.

po/volesgeven

Week van de Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid (5-12 november 2021) is een goed moment om te werken aan respect voor seksuele diversiteit en gender. Denk aan medialessen over kritisch kijken.

vo/mbolesmateriaal

Organiseer Paarse Vrijdag

Kleur voor één dag paars op jullie school en laat zien dat diversiteit de norm is. Steun je leerlingen bij het organiseren van deze dag en besteed in je les aandacht aan respect voor gender & seksuele diversiteit.

Vragen over sociale veiligheid en lhbti+ op school?

Bel met de helpdesk van School & Veiligheid.