gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

  • Selecteer een Thema
  • Selecteer een Soort
Toont: 79 resultaten.
voonderzoeklespakketlhbti+Toon nog 1 tags

Lief Liever Liefst

In deze lessenserie voor het vak Nederlands lezen leerlingen boekfragmenten over seksuele diversiteit. Als onderdeel van een onderzoeksproject kunnen scholen komend schooljaar nog kosteloos meedoen.

lhbti+les-tips

Lestips per vak

Ook bij Engels, Geschiedenis en economie kun je ‘kleine’ aandacht te geven aan gender- en seksuele diversiteit. Gebruik eens voorbeelden waarin lhbt voorkomt. Zo maak je het thema zichtbaar en bespreekbaar. Bekijk de lessuggesties.

docententrainingvotheater

Stil Verdriet

Het project Stil Verdriet maakt seksuele diversiteit op een passende en veilige wijze zichtbaar en bespreekbaar binnen het (orthodox-) christelijk onderwijs (vo). Het bestaat uit een docententraining, voorstelling en klassengesprek.

vo/mbolhbti+nieuwkomers

Welkom op School

Welkom op School biedt kant-en-klare lessen over relaties & seksualiteit waaronder ook seksuele diversiteit voor internationale schakelklassen en vo-klassen met nieuwkomers.

voboeklhbti+

Love Potion

Een sprookjesachtig en rijk geïllustreerd Engelstalig boek voor tieners en Young Adults. Het verhaal gaat over een heks en een prinses die verliefd op elkaar worden.

voboektransgender

Noem me Nathan

Een beeldroman over een transpersoon. Het verhaal wordt verteld en in beeld gebracht met tekeningen vanuit de personage Nathan. Hij is geboren als meisje en voelt zich jongen.

genderpoteamtool

Kijkroute

Met de Kijkroute – een gratis tool van Stichting School & Veiligheid – ga je aan de hand van videocasussen met je collega’s in gesprek over alledaagse situaties met betrekking tot gender en seksualiteit.

gendervotheater

PUSSY

Een voorstelling van Het Laagland over de jungle van stereotyperingen over mannen en vrouwen. Bestaat ‘echt mannelijk’ of ‘typisch vrouwelijk’ nog wel?

mbotheaterRelaties & seksualiteit

LUCY

LUCY is een voorstelling van Theater AanZ over het recht op ieders eigen seksualiteit in alle vrijheid én gelijkwaardigheid.

po/volesmateriaallhbti+

BeeldKraken: Uit de kast

BeeldKraken leert jongeren kritisch naar afbeeldingen te kijken. De Module ‘Uit de kast’ gaat in op (seksuele) diversiteit en bestaat uit gratis afbeeldingen en online verwerkingsopdrachten.

poprentenboek 6+

Joris is zijn navel kwijt

Een prentenboek waarin onderwerpen rond zwangerschap, geboorte, seksuele diversiteit, bloot, liefde en vriendschap worden aangestipt.

prentenboek 6+po

Aissa wil trouwen

Een prentenboek waarin onderwerpen rond zwangerschap, geboorte, seksuele diversiteit, bloot, liefde en vriendschap worden aangestipt.

Vragen over sociale veiligheid en lhbti+ op school?

Bel met de helpdesk van School & Veiligheid.