• Selecteer een Thema
  • Selecteer een Soort
Toont: 85 resultaten.
pospelgezinsvormen

Kwartet: Met wie woon jij?

Verken spelenderwijs welke gezinssamenstellingen allemaal mogelijk zijn? Hoe zit dat bij ons in de klas? Een spel dat bijdraagt aan omgaan met verschillen en positieve groepsvorming.

lesmateriaallerarenopleidingpabo

Toolkits relaties & seksualiteit

Lesmodules voor studenten aan de Pabo’s en lerarenopleidingen én hun opleiders over gezonde relaties en seksualiteit. Met e-learnings over het thema gender- en seksuele diversiteit.

polesmateriaalgespreksstarter

Kletskaartjes over gender- en seksuele diversiteit

Praten op een laagdrempelige manier over gender- en seksuele diversiteit? Dat kan! Met de ‘Kletskaartjes’ voer je leuke en leerzame gesprekjes in de klas. Gratis werkvorm van School & Veiligheid.

votheaterpesten

De confrontatie

Vanaf oktober 2023 on tour: ‘De Confrontatie’. Een interactieve en educatieve voorstelling over pesten, seksuele diversiteit, vooroordelen en social media. En in actie komen voor elkaar!

polesmateriaalburgerschap

Wat vind ik fijn?

Kwink ontwikkelde voor de Week van de Lentekriebels de katern ‘Wat vind ik fijn?’ met lessen over gender- en seksuele diversiteit. De gratis lessen sluiten aan bij de doelen voor Burgerschapsonderwijs. Inclusief ouderbrief.

lesmateriaalseksuele vormingpo

Week van de Lentekriebels

De vrolijkste projectweek voor basisscholen over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Met lessen en activiteiten gericht op een positieve seksuele vorming én aandacht voor het thema seksuele diversiteit.

genderdiversiteitleesboek 3+po

Het lammetje dat een varken is

Een prentenboek voor de allerkleinsten over transgender. Met de lesbrief kun je met kleuters praten over verschillen tussen jongens en meisjes en jezelf zijn.

vo/mbotransgenderfilm

Jordi in Transitland

Korte film gemaakt door Willem Timmers over Jody (21) voorheen genaamd Jordy. Geschikt om in de klas te bekijken en na te praten over genderidentiteit. Met lesbrief.

lhbti+filmvo/mbo

Dòst

Telefilm van regisseur Joren Molter over homoseksualiteit op het platteland in Groningen. De vriendschap tussen twee jongens komt onder druk te staan als een van beide op jongens blijkt te vallen.

lhbti+votheater

Ik zeg ‘ja’

Een muziektheatervoorstelling over (het niet) uitkomen voor je seksualiteit, consent, en seks. Met voor jongeren grappige, gevoelige en herkenbare scènes. Inclusief lesbrief en nagesprek.

po/voleesboek 10-12 jaartransgender

George

Leesboek voor kinderen vanaf 9 jaar waarmee je een inkijkje krijgt in het gevoelsleven van een transgender persoon. George is geboren als jongen en voelt zich een meisje.

po/volespakketlhbti+

Jouw Stad in de Klas

Jouw Stad in de Klas is een interactieve, educatieve toolkit die kant en klare online lespakketten biedt rond burgerschapsvorming. Een ervan gaat over seksuele diversiteit.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school