gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

  • Selecteer een Thema
  • Selecteer een Soort
Toont: 84 resultaten.
theaterlesbriefvo/mbolhbti+Toon nog 1 tags

’t Is Stil Aan De Overkant

Een dynamische voorstelling voor leerlingen (12-18) over de worsteling met seksualiteit en een verhaal over vriendschap. Wat als je beste vriend homo blijkt te zijn? Inclusief lesbrief en nagesprek.

vo/mbocoming-outfilm

El houb (de liefde)

El houb is een zowel geestige als aangrijpende film over de coming-out van de Marokkaans-Nederlandse Karim. Bekijk met de klas de speciale Coming-out day trailer, zoek de verborgen coming-out verhalen en berichten en ga met elkaar in gesprek.

pestenvolesbriefvideolhbti+Toon nog 2 tags

Grapje of homofobie?

Hoe is het om homo te zijn in een machowereld? Wanneer is een grapje leuk en wanneer gaat het te ver? De les bestaat uit een filmfragment van HUMAN TV voorzien van werkvormen, werkblad en lesbrief voor docenten.

seksuele vormingvoreligielespakketToon nog 1 tags

Be-Loved

De doorlopende leerlijn Be-Loved van Wiseducatie stelt (orthodox-)christelijke scholen in staat structureel aandacht te besteden aan seksualiteit en diversiteit en te werken aan de seksuele vorming van leerlingen.

lespakketlhbti+pestenpo/voToon nog 1 tags

P.E.T.S

Lesprogramma gericht op het aanpakken en voorkomen van pesten en het werken aan een respectvolle omgang met elkaar. De interactieve films die deel uitmaken van het programma behandelen diverse thema’s waaronder seksuele diversiteit.

podcastvo/mboteamtool

Podcastserie Niet jouw schuld

Een podcastserie over gender(geweld) en seksualiteit van Act4Respect. Luister en leer van ervaringsdeskundigen en professionals en ga over het onderwerp in gesprek met collega’s met behulp van de gratis teamtool.

religielhbti+volesbriefgastlesToon nog 2 tags

Homo in de klas

Lessenserie voor het protestants-christelijk voortgezet onderwijs om homoseksualiteit bespreekbaar te maken. Eén les wordt verzorgd door een (christelijk homoseksuele) gastspreker.

lhbti+(voor)leesboek 4+po

Allemaal Mee

Een (voor)leesboek over kinderen uit een gezin met twee moeders. Het verhaal laat kinderen op een subtiele en eenvoudige manier kennis maken met andere gezinsvormen en seksuele diversiteit. Inclusief (les)materialen.

onderzoeklespakketlhbti+voToon nog 1 tags

Lief Liever Liefst

In deze lessenserie voor het vak Nederlands lezen leerlingen boekfragmenten over seksuele diversiteit. Als onderdeel van een onderzoeksproject kunnen scholen komend schooljaar nog kosteloos meedoen.

les-tipslhbti+

Lestips per vak

Ook bij Engels, Geschiedenis en Economie kun je ‘kleine’ aandacht te geven aan gender- en seksuele diversiteit. Gebruik eens voorbeelden waarin lhbt voorkomt. Zo maak je het thema zichtbaar en bespreekbaar. Bekijk de lessuggesties.

votheaterdocententraining

Stil Verdriet

Het project Stil Verdriet maakt seksuele diversiteit op een passende en veilige wijze zichtbaar en bespreekbaar binnen het (orthodox-) christelijk onderwijs (vo). Het bestaat uit een docententraining, voorstelling en klassengesprek.

lhbti+nieuwkomersvo/mbo

Welkom op School

Welkom op School biedt kant-en-klare lessen over relaties & seksualiteit waaronder ook seksuele diversiteit voor internationale schakelklassen en vo-klassen met nieuwkomers.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school