• Selecteer een Thema
  • Selecteer een Soort
Toont: 90 resultaten.
theatervo/mbo

Trots

In de voorstelling Trots (12+) delen vijf jonge mensen die zich ergens in het lhbtqiap+ spectrum identificeren, op toegankelijke en eerlijke wijze hun verhalen met het publiek. Inclusief workshop.

po/voe-learning

E-learning Gezonde relaties & seksualiteit

8 modules over lesgeven en omgaan met klassensituaties over relaties en seksualiteit. Inclusief gender- en seksuele diversiteit. Gratis online tool voor leraren en docenten van Rutgers/School & Veiligheid.

prentenboek 6+polesbrief

De zomer van Joris en zijn vrienden

Prentenboek dat onderwerpen rond liefde, vriendschap en seksualiteit aanstipt: kunnen twee jongens op elkaar verliefd worden? Met het boek en de lesbrief kun je hier op een laagdrempelige manier met kinderen over praten.

lerarenopleiding

De fijne kneepjes van het vak

‘De fijne kneepjes van het vak’ is lesmateriaal ontwikkeld door School & Veiligheid voor docenten aan lerarenopleidingen. Studenten ontwikkelen met deze lessen hun pedagogisch vakmanschap bij het werken aan seksuele integriteit.

vo/mboteamtool

De Kijkroute

Gratis teamtool ontwikkeld door School & Veiligheid. Vergroot je pedagogisch vakmanschap in het omgaan met klassensituaties over gender- en seksuele diversiteit, samen met je collega’s.

pospelgezinsvormen

Kwartet: Met wie woon jij?

Verken spelenderwijs welke gezinssamenstellingen allemaal mogelijk zijn? Hoe zit dat bij ons in de klas? Een spel dat bijdraagt aan omgaan met verschillen en positieve groepsvorming.

pabolesmateriaallerarenopleiding

Toolkits relaties & seksualiteit

Lesmodules voor studenten aan de Pabo’s en lerarenopleidingen én hun opleiders over gezonde relaties en seksualiteit. Met e-learnings over het thema gender- en seksuele diversiteit.

polesmateriaalgespreksstarter

Kletskaartjes over gender- en seksuele diversiteit

Praten op een laagdrempelige manier over gender- en seksuele diversiteit? Dat kan! Met de ‘Kletskaartjes’ voer je leuke en leerzame gesprekjes in de klas. Gratis werkvorm van School & Veiligheid.

votheaterpesten

De confrontatie

Vanaf oktober 2023 on tour: ‘De Confrontatie’. Een interactieve en educatieve voorstelling over pesten, seksuele diversiteit, vooroordelen en social media. En in actie komen voor elkaar!

lesmateriaalburgerschappo

Wat vind ik fijn?

Kwink ontwikkelde voor de Week van de Lentekriebels de katern ‘Wat vind ik fijn?’ met lessen over gender- en seksuele diversiteit. De gratis lessen sluiten aan bij de doelen voor Burgerschapsonderwijs. Inclusief ouderbrief.

lesmateriaalseksuele vormingpo

Week van de Lentekriebels

Een projectweek over weerbaarheid, relaties en seksualiteit voor basisscholen. Met lessen en activiteiten gericht op een positieve seksuele vorming. Een initiatief van Rutgers en SOA Aids NL.

genderdiversiteitleesboek 3+po

Het lammetje dat een varken is

Een prentenboek voor de allerkleinsten over transgender. Met de lesbrief kun je met kleuters praten over verschillen tussen jongens en meisjes en jezelf zijn.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school