• Selecteer een Thema
  • Selecteer een Soort
Toont: 98 resultaten.
vo/mbo

‘Ik ben…’ campagne

Een positieve en kleurrijke campagne die leerlingen uitnodigt na te denken over ‘jezelf zijn’.

voles-tips

Een lhbti+ onderwerp aanstippen bij Engels

Aandacht voor gender- en seksuele diversiteit  kan bij alle vakken! Zo maak je het onderwerp zichtbaar en bespreekbaar in jullie school. Bekijk de lessuggesties van Gendi voor het vak Engels.

theatervo/mbo

Trots

Interactieve voorstelling gespeeld in de klas waarbij vijf jonge lhbtqiap+ mensen hun verhaal delen.

voles-tips

Een lhbti+ onderwerp aanstippen bij Economie

Aandacht voor gender- en seksuele diversiteit  kan bij alle vakken! Zo maak je het onderwerp zichtbaar en bespreekbaar in jullie school. Bekijk de lessuggesties van Gendi voor het vak Economie.

voles-tips

Een lhbti+ onderwerp aanstippen bij Aardrijkskunde

Aandacht voor gender- en seksuele diversiteit  kan bij alle vakken! Zo maak je het onderwerp zichtbaar en bespreekbaar in jullie school. Bekijk de lessuggesties van Gendi voor het vak Aardrijkskunde.

e-learningpo/vo

E-learning Gezonde relaties & seksualiteit

8 modules over lesgeven en omgaan met klassensituaties over relaties en seksualiteit. Inclusief gender- en seksuele diversiteit. Gratis online tool voor leraren en docenten van Rutgers/School & Veiligheid.

voles-tipsduits

Een lhbti+ onderwerp aanstippen bij Duits

Aandacht voor gender- en seksuele diversiteit  kan bij alle vakken! Zo maak je het onderwerp zichtbaar en bespreekbaar in jullie school. Bekijk de lessuggesties van Gendi voor het vak Duits.

voles-tips

Een lhbti+ onderwerp aanstippen bij Nederlands

Aandacht voor gender- en seksuele diversiteit  kan bij alle vakken! Zo maak je het onderwerp zichtbaar en bespreekbaar in jullie school. Bekijk de lessuggesties van Gendi voor het vak Nederlands.

lesbriefprentenboek 6+po

De zomer van Joris en zijn vrienden

Prentenboek dat onderwerpen rond liefde, vriendschap en seksualiteit aanstipt: kunnen twee jongens op elkaar verliefd worden? Met het boek en de lesbrief kun je hier op een laagdrempelige manier met kinderen over praten.

voles-tips

Een lhbti+ onderwerp aanstippen bij Maatschappijleer

Aandacht voor gender- en seksuele diversiteit  kan bij alle vakken! Zo maak je het onderwerp zichtbaar en bespreekbaar in jullie school. Bekijk de lessuggesties van Gendi voor het vak Maatschasppijleer.

lerarenopleiding

De fijne kneepjes van het vak

‘De fijne kneepjes van het vak’ is lesmateriaal ontwikkeld door School & Veiligheid voor docenten aan lerarenopleidingen. Studenten ontwikkelen met deze lessen hun pedagogisch vakmanschap bij het werken aan seksuele integriteit.

teamtoolvo/mbo

De Kijkroute

Gratis teamtool ontwikkeld door School & Veiligheid. Vergroot je pedagogisch vakmanschap in het omgaan met klassensituaties over gender- en seksuele diversiteit, samen met je collega’s.

Een veilige school, ook voor lhbti+ leerlingen.