gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

  • Selecteer een Thema
  • Selecteer een Soort
Toont: 89 resultaten.
pogenderdiversiteitleesboek 3+

Het lammetje dat een varken is

Een prentenboek voor de allerkleinsten over transgender. Met de lesbrief kun je met kleuters praten over verschillen tussen jongens en meisjes en jezelf zijn.

vo/mbotransgenderfilm

Jordi in Transitland

Korte film gemaakt door Willem Timmers over Jody (21) voorheen genaamd Jordy. Geschikt om in de klas te bekijken en na te praten over genderidentiteit. Met lesbrief.

vo/mbolhbti+film

Dòst

Telefilm van regisseur Joren Molter over homoseksualiteit op het platteland in Groningen. De vriendschap tussen twee jongens komt onder druk te staan als een van beide op jongens blijkt te vallen.

votheaterlhbti+

Ik zeg ‘ja’

Een muziektheatervoorstelling over (het niet) uitkomen voor je seksualiteit, consent, en seks. Met voor jongeren grappige, gevoelige en herkenbare scènes. Inclusief lesbrief en nagesprek.

transgenderpo/voleesboek 10-12 jaar

George

Leesboek voor kinderen vanaf 9 jaar waarmee je een inkijkje krijgt in het gevoelsleven van een transgender persoon. George is geboren als jongen en voelt zich een meisje.

lespakketlhbti+po/vo

Jouw Stad in de Klas

Jouw Stad in de Klas is een interactieve, educatieve toolkit die kant en klare online lespakketten biedt rond burgerschapsvorming. Een ervan gaat over seksuele diversiteit.

vo/mbolhbti+theaterlesbriefToon nog 1 tags

’t Is Stil Aan De Overkant

Een dynamische voorstelling voor leerlingen (12-18) over de worsteling met seksualiteit en een verhaal over vriendschap. Wat als je beste vriend homo blijkt te zijn? Inclusief lesbrief en nagesprek.

coming-outfilmvo/mbo

El houb (de liefde)

El houb is een zowel geestige als aangrijpende film over de coming-out van de Marokkaans-Nederlandse Karim. Bekijk met de klas de speciale Coming-out day trailer, zoek de verborgen coming-out verhalen en berichten en ga met elkaar in gesprek.

videolhbti+pestenvolesbriefToon nog 2 tags

Grapje of homofobie?

Hoe is het om homo te zijn in een machowereld? Wanneer is een grapje leuk en wanneer gaat het te ver? De les bestaat uit een filmfragment van HUMAN TV voorzien van werkvormen, werkblad en lesbrief voor docenten.

voreligielespakketseksuele vormingToon nog 1 tags

Be-Loved

De doorlopende leerlijn Be-Loved van Wiseducatie stelt (orthodox-)christelijke scholen in staat structureel aandacht te besteden aan seksualiteit en diversiteit en te werken aan de seksuele vorming van leerlingen.

po/volespakketlhbti+pestenToon nog 1 tags

P.E.T.S

Lesprogramma gericht op het aanpakken en voorkomen van pesten en het werken aan een respectvolle omgang met elkaar. De interactieve films die deel uitmaken van het programma behandelen diverse thema’s waaronder seksuele diversiteit.

vo/mboteamtoolpodcast

Niet jouw schuld

Een podcastserie over gender(geweld) en seksualiteit van Act4Respect. Luister en leer van ervaringsdeskundigen en professionals en ga over het onderwerp in gesprek met collega’s met behulp van de gratis teamtool.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school