votheaterpesten

‘De Confrontatie’ is een interactieve en educatieve voorstelling over pesten, seksuele diversiteit, cultuurverschil, social media, vooroordelen, verbinding én wel of niet in actie komen.

Over de voorstelling

In dit, op waarheid gebaseerde verhaal, worden Bas en Lucas na twintig jaar met elkaar herenigd in een kleine ruimte, waaruit ze één uur niet kunnen ontsnappen. De pester tegenover de gepeste. Wat volgt is een intense clash met vurige gesprekken, vooroordelen en ontroerende momenten. Terwijl de toeschouwers de mannen en hun motieven steeds beter leren kennen rijst de vraag: wie is het echte slachtoffer?

Doelgroep

Leerlingen in het voortgezet onderwijs (klas 1 t/m 4).

Praktisch

Na afloop van de voorstelling die op locatie wordt gespeeld,  is er een interactief gedeelte. De voorstelling is ook te boeken als ouderavond.

Speelperiode: oktober 2023 t/m juni 2024
Speelduur: 90 minuten (inclusief 35 minuten interactie)
Speelruimte: Aula/gymzaal of groot lokaal

Doel

Met de voorstelling willen de makers leerlingen aanzetten tot nadenken en praten over (voor)oordelen, de gevolgen van pesten, seksuele diversiteit en social media. Met als doel bewustwording en verbinding creëren waardoor leerlingen met een prettiger en veiliger gevoel verder gaan.

Producent & boekingen

Fotografie: Marloes Kemps

De voorstelling is geproduceerd door Theater in Actie. Meer informatie lees je in de Flyer De Confrontatie (pdf). Voor boekingen kun je terecht op de website  www.theaterinaktie.nl.

Selecteer de afbeelding en download de voorstellingsposter.

Interview met maker

Bekijk het interview met Leon van Uden – artistiek directeur van Theater in Aktie – waarin hij vertelt over De confrontatie en waarom hij de voorstelling heeft geproduceerd.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school