theatervo/mbo
  • Voorstelling over gender- en seksuele diversiteit
  • Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en mbo (12+)
  • Inclusief workshop en nagesprek

In de interactieve voorstelling Trots delen vijf jonge (lhbtqiap+) mensen op toegankelijke en eerlijke wijze hun verhalen met het publiek. Na afloop is er een workshop.

Website Live Your Story
 

Beschrijving

In de voorstelling Trots delen vijf jonge mensen die zich ergens in het lhbtqiap+ spectrum identificeren op toegankelijke en eerlijke wijze hun verhalen met het publiek. Ze delen hun mooie inzichten over hoe belangrijk het is om uiteindelijk jezelf te kunnen zijn.

Workshop

Na afloop is er een workshop waarin situaties uit de voorstelling worden besproken en deelnemers (anoniem) vragen mogen stellen. De spelers geven handvatten wat de aanwezige leerlingen kunnen doen voor anderen die zoekend zijn, om te zorgen dat uiteindelijk iedereen zichzelf kan zijn in volle glorie.

Doelgroep

De voorstelling Trots is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar.

Doel & resultaat

Het publiek zal zich herkennen in de dilemma’s van de spelers over liefde en seksualiteit. Ze leren over de belevingswereld van jongeren die zich anders voelen dan hun leeftijdsgenoten. De makers willen dat iedereen in het publiek iets herkent in de voorstelling en daarmee verbinding scheppen.

Praktisch

De voorstelling wordt verzorgd op school. Een podium is niet noodzakelijk. Spelers bewegen zich tussen de leerlingen in de klas.

  • De voorstelling duurt 45 minuten.
  • De workshop duurt 45 tot 60 minuten (een lesuur).

Live your story

De voorstelling wordt verzorgd door Stichting Live Your Story die streeft naar een wereld waarin iedereen in volle glorie zichzelf kan zijn. Met theater en storytelling maakt Live Your Story moeilijke onderwerpen op een lichte en toegankelijke wijze bespreekbaar. Ze behandelen actuele onderwerpen die soms uit ongemak weggemoffeld worden, zoals: uitsluiting, genderidentiteit, seksualiteit, racisme, verslaving, mentale gezondheid en groepsdruk.

Boekingen en informatie

Ga naar de website van Live Your Story voor meer informatie en boekingen: www.liveyourstory.nl

Een veilige school, ook voor lhbti+ leerlingen.