gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

potheater
  • Theatervoorstelling over kiezen op wie je verliefd bent (9+)
  • Te streamen om te vertonen in de klas
  • Met handleiding en Powerpoint voor leraren

Droomfeest is een theatervoorstelling voor het primair onderwijs over keuzes, liefde en seksualiteit. De voorstelling is van Theater Stuiter is te streamen en kun je tonen in je klas.

website Theater Stuiter

Beschrijving voorstelling

Droomfeest is een bewerking van Midzomernachtdroom van William Shakespeare. Het verhaal gaat over Helena. Ze gaat een feest geven maar komt daarbij voor allerlei keuzes te staan. Ze is ook verliefd op een meisje. Wat doe je als je daar achter komt?

Helena wil een groot feest geven. Wel of geen ballonnen? Met welke muziek? Wat moet ze aan: de rode glittertrui of de gouden-sterren-jurk? Keuzes, keuzes, keuzes!  Helena komt er niet uit. Ze gaat naar het bos om na te denken, maar valt in slaap. Als de bewoners van het bos haar vinden, is het hun beurt om te kiezen. Mag Helena in het bos blijven? (Bron: Theater Stuiter)

Doelgroep

Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Gebruik

De voorstelling van 30 minuten is tegen betaling te streamen en kan getoond worden in de klas. Voor leraren is er een Powerpoint en handleiding beschikbaar. Bekijk de website www.stuiter.nl voor informatie.

Gendi beveelt aan 

Theater is leuk om naar te kijken maar biedt meer potentieel voor het onderwijs. Het maakt thema’s bespreekbaar met leerlingen. Theater kan via inlevingsvermogen en empathie de houding van mensen verbeteren ten aanzien van een minderheidsgroep. Wil je hier meer over weten of overweeg je theater in te zetten bij jullie op school? Lees dan het artikel van Gendi over Theater & School. 

Vragen over sociale veiligheid en lhbti+ op school?

Bel met de helpdesk van School & Veiligheid.