po/volespakketlhbti+
  • Online lespakketten rond burgerschapsvorming
  • Voor leerlingen van 10 t/m 14 jaar
  • Leert een eigen mening te vormen en die van de ander te respecteren

Jouw Stad in de Klas is een interactieve, educatieve toolkit die kant en klare, laagdrempelige, online lespakketten biedt rond burgerschapsvorming. Een lespakket gaat over seksuele diversiteit.

Website Jouw Stad

Beschrijving

In het lespakket ‘Homoseksualiteit’ (uit 2012) gaan leerlingen samen op zoek naar de verschillende meningen rondom dit thema en worden ze gestimuleerd uiteindelijk zelf hun mening te vormen zonder anderen te kwetsen. Is ‘homo’ een naar scheldwoord en wat betekent een coming-out?

Doelgroep

Voor leerlingen van 10 tot en met 14 jaar (PO en VO)

Doel & resultaat

Leerlingen doen basiskennis op over het thema en worden uitgedaagd op zoek te gaan naar meningen, deze te respecteren en uiteindelijk zélf hun mening te vormen en te formuleren.

Praktisch

Het lespakket bestaat uit vier lessen en een docenten handleiding. De lessen bestaan uit filmpjes en opdrachten.

Producent

Jouw Stad in de Klas is een project van AT5/ RTV N-H Producties en wordt gefinancierd door de gemeente Amsterdam afdeling DMO en Mediawijzer.net. De lespakketten zijn ontwikkeld in samenwerking met Mijn Kind Online.

Website Jouwstad.nl

De lespakketten zijn te downloaden op de website www.jouwstad.nl evenals de bijbehorende docentenhandleiding (pdf). Filmpjes zijn toegankelijk via het YouTubekanaal.  

Een veilige school, ook voor lhbti+ leerlingen.