mbotheaterRelaties & seksualiteit
  • Theatervoorstelling voor alle niveaus mbo.
  • Interactieve voorstelling met nagesprek.
  • Over liefde, seksualiteit en jezelf kunnen zijn.

LUCY is een voorstelling van Theater AanZ over het recht op ieders eigen seksualiteit in alle vrijheid én gelijkwaardigheid.

Over de voorstelling

De voorstellingen van Theater AanZ gaan over mensen die worstelen met hun identiteit, op zoek naar de vrijheid om zichzelf te zijn. Met een hoofdrol voor gender en seksuele diversiteit. LUCY is een voorstelling over het recht op ieders eigen seksualiteit in alle vrijheid én gelijkwaardigheid.

Doelgroep

De voorstelling LUCY is voor iedereen vanaf 16 jaar en is met name geschikt voor alle niveaus en afdelingen van het mbo.

Doel

Met de voorstelling LUCY emanciperen we ‘lekker’ samen verder en maken we met elkaar een vuist in de zoektocht mens te zijn. LUCY sluit aan bij de burgerschapsdoelen ‘Seksualiteit & Relaties’ (Bron: www.theater-aanz.nl)

“Ik vond de show geweldig. Het concept vind ik ook een goede keuze, hier mag echt wel meer over gesproken worden over genderidentiteit en seksuele geaardheid.” (Student Graafschap College Winterswijk)

Praktisch

De voorstellingen van Theater AanZ worden gespeeld op locatie op school (aula, theaterzaal).  De voorstellingen zijn interactief en dagen het publiek uit elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen en beter te begrijpen. Na afloop is een een begeleid nagesprek.

Producent

Theater AanZ maakt sociaal-artistiek theater. Ze geven met hun voorstellingen een stem aan mensen voor wie liefde en erkenning niet vanzelfsprekend zijn.

Informatie & boeking

Zie de website van Theater Aanzet voor meer informatie en boekingen. Theater Aanzet – LUCY (website)


  • Wil je hier meer over weten of overweeg je theater in te zetten bij jullie op school? Lees dan het artikel van Gendi over Theater & School. 

Theater raakt

theatervo/mboblog

In deze blog vertelt Hester Klein Tijssink van Theater AanZ over het potentieel van theater. “Met onze voorstellingen willen we een stem geven aan vooral jonge mensen voor wie liefde en erkenning niet vanzelfsprekend zijn.”

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school