theaterlesbriefvo/mbolhbti+Toon nog 1 tags
  • Educatieve theatervoorstelling (12+) over homoseksualiteit
  • Komische dialogen en flitsende voetbalchoreografieën
  • Inclusief lesbrief en nagesprek

Een dynamische voorstelling over de worsteling met seksualiteit en een verhaal over vriendschap. Wat als je beste vriend homo blijkt te zijn?

Over de voorstelling

Het verhaal van de voorstelling gaat over twee beste vrienden die beiden op het punt staan om door te breken in de professionele voetbal. Hun vriendschap komt op het spel te staan als één van de jongens erachter komt dat hij op jongens valt. De educatieve voorstelling heeft een hoog tempo: komische dialogen worden afgewisseld met flitsende voetbalchoreografieën en opzwepende muziek.

Lesbrief en nagesprek

Bij de voorstelling hoort een lesbrief om met de leerlingen dieper in te gaan op de thema’s uit de voorstelling. Na de voorstelling is er een nagesprek waarbij door middel van interactieve werkvormen wordt ingegaan op thema’s als stereotypen, (sub)culturele verschillen en omgaan met elkaar.

Doelgroep

Leerlingen van 12 tot en met 18 jaar in het vo en mbo.

Doel

De voorstelling bespreekt het onderwerp homoseksualiteit en maakt het voor jongeren voelbaar hoe het is om met je seksuele geaardheid te worstelen. Daarbij laat het zien wat de invloed van iemands omgeving is bij het vormen van zijn of haar identiteit. De voorstelling biedt een verantwoord uitgangspunt voor discussie en gesprek over de thema’s uit de voorstelling.

Praktisch

Duur: 50-60 minuten
Locatie: op school (60-120 leerlingen).

Producent

STOOK snijdt actuele thema’s aan en maakt voorstellingen die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en jongvolwassenen. www.stookproducties.nl

Boekingen

Scholen kunnen de voorstelling boeken via de website van Uit de kunst.

Een veilige school, ook voor lhbti+ leerlingen.