vo/mbokalendermomentles-tips

Elk jaar rond Valentijnsdag organiseert Rutgers de Week van de Liefde. De week heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema relaties en seksualiteit. Aandacht voor seksuele diversiteit hoort daar ook bij.

Website Week van de Liefde

Thema 2023: Zijn wie je bent

Iedereen is anders. We verschillen niet alleen in uiterlijk en achtergrond, maar ook in op wie je valt, hoe je je identificeert en wat je wel en niet fijn vindt om te doen in bed. Deze schoolperiode is een levensfase waarin jongeren dit bij zichzelf ontdekken en leren hoe ze daar – bij zichzelf en de ander – mee om kunnen gaan. De Week van de Liefde geeft de school en de docenten handvatten hoe je hierop kunt inspelen in de lessen.

Niet ieder meisje vindt jongens leuk. Sommige leerlingen zullen nóóit op iemand verliefd worden (aseksueel). Sommige mensen zijn fysiek geen standaard jongen of meisje (intersekse) of voelen zich daar niet prettig bij (trans). Zo bestaan tussen de uitersten van hypervrouwelijk tot hypermannelijk en 100% homo tot 100% hetero alle kleurschakeringen en combinaties. In theorie kunnen ze allemaal in jouw klas zitten.

Meedoen?

Tijdens de week worden door scholen (vo en mbo) in het hele land lessen in de liefde gegeven. Rutgers organiseert ieder jaar activiteiten speciaal voor de Week van de Liefde, meestal ook met aandacht voor seksuele diversiteit. Kijk op de website van de Week van de Liefde. Daar kun je je ook aanmelden om mee te doen.

Tips


Website: Week van de Liefde 

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school