vo/mbolhbti+nieuwkomers
  • Lessenserie over relaties & seksualiteit voor isk's
  • Met aandacht voor seksuele diversiteit
  • Begrijpelijk en toegepitst op nieuwkomers geschreven

Welkom op School biedt kant-en-klare lessen over seksuele diversiteit voor internationale schakelklassen (isk’s) en andere klassen met nieuwkomers.

Beschrijving

De methode Welkom op school bevat o.a. zes lessen over relaties en seksualiteit waaronder ook het onderwerp seksuele diversiteit. De methode bestaat naast een docentenboek uit een leerlingenboek en los materiaal/werkbladen. 

Doel

Welkom op School bereidt leerlingen voor op regulier voortgezet onderwijs of op mbo-onderwijs op sociaal-emotioneel vlak. De methode geeft leerlingen inzicht in elkaars leefwijze en achtergrond, inclusief de gebruiken in Nederland. Het helpt leerlingen om zich daadwerkelijk thuis te voelen op Nederlandse scholen.

Doelgroep

De methode is speciaal gemaakt voor isk-leerlingen en vo scholen met nieuwkomers. Het materiaal is ook te gebruiken bij de begeleiding van vluchtelingenkinderen en vluchtelingengezinnen.

Producent

De methode is ontwikkeld door Bram Tuk e.a. Pharos, 2015.

Download

De methode is gratis te downloaden op de website van Pharos: Welkom op school.


  • Artikel over de methode: ‘Toch niet zo’n goed plan dat een man doet wat-ie-wil'(pdf) – Bron Volkskrant (2-3-2016).
  • Website Zanzu.nl van Rutgers. Deze site geeft in 14 geschreven en gesproken talen en pictogrammen begrijpelijke info over seksuele gezondheid, relaties, homoseksualiteit, gender, et cetera.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school