Datum
Onderwijssector PO, VO
Doelgroep leraar
Website Poëzieweek

Van 25 januari tot en met 31 januari 2024 gaat de Poëzieweek van start. Deze week start traditiegetrouw met Gedichtendag. De Poëzieweek is het ideale moment om in de klas aan de slag te gaan met poëzie en gedichten. Lees ook eens een gedicht voor over (gender- en seksuele) diversiteit.

Gedichten over diversiteit

Wil jij iets doen met gedichten of poëzie in de klas? Denk dan ook eens aan het maken of gebruiken van een gedicht dat te maken heeft met (seksuele) diversiteit of met jezelf-kunnen-zijn. Net als het voorlezen uit een prenten- of verhalenboek, kan ook het lezen of maken van een gedicht een manier zijn om ruimte te geven aan het thema diversiteit in de klas.

Op de website van de Poëzieweek vind je lessuggesties gemaakt door Stichting Lezen. Ook Gendi geeft je inspiratie en tips om te doen in de klas: Poezie & gedichtendag 

Poëzieweek 2024: thema ’thuis’

“De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet.”(www.poezieweek.nl) )

Inspiratie voor Poëzieweek en Gedichtendag

po/volesmateriaal

Poëzie & gedichten in de klas

Doe je iets met gedichten of poëzie in de klas? Gebruik dan ook eens gedicht over (seksuele) diversiteit, gender of over jezelf zijn. Gendi heeft er een paar uitgezocht en geeft tips.

Een veilige school, ook voor lhbti+ leerlingen.