gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Record aantal scholen doet mee

februari 2023

Bijna 200 scholen in het voortgezet onderwijs en mbo doen mee aan de Week van de Liefde (13-17 februari). Een week over relaties en seksualiteit van Rutgers en SOA Aids Nederland. Het thema van de week is dit jaar ‘Zijn wie je bent, iedereen is anders’.

Bekijk het artikel

Verbod discriminatie om seksuele voorkeur

januari 2023

Discriminatie op grond van handicap of seksuele gerichtheid is voortaan wettelijk verboden. Tot nu werd in artikel 1 van de Grondwet discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook verboden. Met de grondwetswijziging geldt dat nu ook voor handicap en seksuele gerichtheid.

Bekijk het artikel

Hoe ga je om met schuivende gendernormen?

januari 2023

Het 4e Gymnasium wil een school zijn waar iedereen zich thuisvoelt. Maar een veilige omgeving bieden aan leerlingen die zich identificeren als non-bin…

Bekijk het artikel

Mbo-docenten mijden het gesprek

december 2022

Mbo-docenten zijn weinig gemotiveerd om met studenten het gesprek aan te gaan over gender- en seksuele diversiteit. Dat blijkt uit onderzoek dat Movis…

Bekijk het artikel

Regenboog: inclusiviteit voor iedereen

december 2022

Op het Gerrit Komrij College in Winterswijk leidden twee regenboogtrappen tot onrust. De school kreeg veel media-aandacht nadat ontevreden ouders een petitie waren gestart. Rector Jeroen Sanders vertelt in een interview met de Volkskrant hoe hij lering trok uit alle ophef.

Bekijk het artikel

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school