gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Lhbt'ers vaker gepest

juli 2022

12.7.2022 | 2 procent van de Nederlanders ouder dan 15 jaar is weleens gepest. Vooral homo’s, lesbiennes en biseksuelen jongeren zijn het slachtoffer van pesten. Dit blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het CBS en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Bekijk het artikel

Lhbt'ers voelen zich vaker onveilig

juli 2022

Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (lhbt) personen in Nederland voelen zich nog steeds onveiliger dan heteroseksuelen. Dit blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP, 2022) naar de leefsituatie van lhbt’ers.

Bekijk het artikel

Meer scholen met anti-homoverklaring

mei 2022

Meer reformatorische scholen dan twee jaar geleden hanteren een ‘antihomoverklaring’, waarin ouders van schoolgaande kinderen homoseksualiteit afwijzen. Dit blijkt uit onderzoek van Pointer. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil de scholen nog scherper controleren.

Bekijk het artikel

Opvattingen over seksuele diversiteit

mei 2022

19.5.2022 | Nederlanders zijn de afgelopen vijftien jaar positiever zijn gaan denken over homo- en biseksualiteit. Opvattingen over transgender personen blijken echter minder positief. Dit blijkt uit onderzoek van het SCP.

Bekijk het artikel

Generatie Ja...en?

april 2022

Campagne van Rutgers en Atria voor jongeren om met elkaar in gesprek te gaan over gender(on)gelijkheid. Waarom worden jongens en meisjes verschillend behandeld? Wat zijn jouw opvattingen? Hoe denken je vrienden hierover?

Bekijk het artikel

Ga naar de helpdesk van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school