Lhbt-leerlingen voelen zich minder veilig op school

juli 2023

Uit de landelijke Veiligheidsmonitor Veilig op school 2021-2022, blijkt dat een meerderheid van de leerlingen en het personeel zich veilig voelt op school. Tegelijkertijd is het beeld voor specifieke groepen minder positief. Zo blijkt dat het welbevinden en veiligheidsgevoel van lhbt-leerlingen minder goed is dan van niet-lhbt’ers. Ook blijft pesten een hardnekkig probleem.

Bekijk het artikel

Start campagne Week Tegen Pesten

mei 2023

De campagne van de Week Tegen Pesten 2023 is van start! Met een gloednieuwe website (én nieuw logo)! De slogan van 2023 is Goed voor elkaar!

Bekijk het artikel

Regenboogvlaggen op school verwijderd

mei 2023

04.05.2023 | Tijdens een bijeenkomst over inclusie op een school in Apeldoorn zijn regenboogvlaggetjes verwijderd. De reden was de veiligheid voor de aanwezige leerlingen. Wat gebeurt er bij het weghalen van dit soort symbolen?

Bekijk het artikel

Record aantal scholen doet mee

februari 2023

Bijna 200 scholen in het voortgezet onderwijs en mbo doen mee aan de Week van de Liefde (13-17 februari). Een week over relaties en seksualiteit van Rutgers en SOA Aids Nederland. Het thema van de week is dit jaar ‘Zijn wie je bent, iedereen is anders’.

Bekijk het artikel

Verbod discriminatie om seksuele voorkeur

januari 2023

Discriminatie op grond van handicap of seksuele gerichtheid is voortaan wettelijk verboden. Tot nu werd in artikel 1 van de Grondwet discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook verboden. Met de grondwetswijziging geldt dat nu ook voor handicap en seksuele gerichtheid.

Bekijk het artikel

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school