lastig gespreklhbti+vo/mbo

Anti lhbti+ geweld en discriminatie is voor veel docenten een lastig onderwerp van gesprek. Toch is het belangrijk dat je hier met leerlingen over praat. De website TerInfo van de Universiteit Utrecht biedt kennis en informatie die je hierbij helpt.

Beeld: TerInfo

Lhbti+ geweld

Zogeheten hate crimes tegen de lhbti-gemeenschap zijn de afgelopen jaren steeds vaker in het nieuws. Met de kennis en tips uit het artikel Wat is lhbti+ geweld? kun je hierover makkelijker het gesprek aangaan met je leerlingen. Het artikel geeft antwoord op vragen als: wat is anti-lhbti geweld, wat is de dreiging van geweld tegen de lhbti-gemeenschap en wat wordt hiertegen gedaan in Nederland?

Bespreken van heftige gebeurtenissen in de klas

TerInfo is een project van de Universiteit Utrecht, opgericht door hoogleraar Beatrice de Graaf, om scholen te helpen bij het bespreken van terrorisme, politiek geweld en heftige gebeurtenissen in de samenleving. Het biedt:

  • Een onafhankelijke kennisbank over terrorisme, politiek geweld en complottheorieën.
  • Lesbrieven bij actuele, disruptieve momenten.
  • Kant-en-klare lessen op verschillende niveaus.
  • Pedagogische handvatten bij het bespreken van gevoelige thema’s

Het materiaal van TerInfo is gratis beschikbaar voor alle docenten in het po, vo en mbo. Voor toegang heb je een account nodig.


 

Mbo-docenten mijden het gesprek

mbonieuws

20.12.2022 | Mbo-docenten zijn weinig gemotiveerd om met studenten te praten over gender- en seksuele diversiteit. Dat blijkt uit onderzoek van Movisie. Het rapport noemt de redenen en draagt oplossingen aan.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school