povideoervaring leerling

In deze video vertelt Floortje (12) over hoe haar basisschool aandacht gaf aan seksuele diversiteit en hoe dat nu op haar middelbare school gaat.

“Dat had op de basisschool veel beter gekund”

Op de basisschool werd niet veel aandacht besteed aan seksuele diversiteit vertelt Floortje. “Ze wisten alleen maar iets van homoseksualiteit vanwege mijn twee moeders.” Pas toen ze naar de middelbare ging merkte ze dat het ook anders kan.

Doordat er meer werd georganiseerd en er over werd gepraat was het ‘minder anders’ volgens haar. “Ik merkte hoe fijn dat was en dat het op de basisschool veel beter had gekund”. Floortje geeft basisscholen tips hoe ze op eenvoudige manier aandacht kunnen geven aan seksuele diversiteit. Bekijk de video.

Leerlingen aan het woord over lhbti+

Deze video maakt onderdeel uit van de serie ‘Leerlingen aan het woord over lhbtiop school’. Daarin delen leerlingen uit het po, vo en mbo hun verhaal. De video’s leren je over hoe zij op school bezig zijn met gender- en seksuele diversiteit. Op welke manieren jij als leraar ruimte kan geven aan het onderwerp in de klas. En wat jij voor lhbti+-leerlingen kan betekenen. Laat je inspireren en zie hoe het scheppen van een open en veilige sfeer soms zit in kleine dingen.

Bekijk alle video's uit deze serie

mbovideoervaring leerling

Evy (19) over veilig voelen

In deze video vertelt Evy (19) wat haar mentor op het mbo deed om een ‘rode-licht-situatie’ veiliger te maken.

vovideoervaring leerling

Rens (17) over gezien worden

In deze video vertelt Rens (17) over die ene lerares op de middelbare school die echt naar hem luisterde.

povideoervaring leerling

Famke (9) over haar lhbti+ presentatie

Famke (9) gaf een lhbtiq presentatie op school. Volgens haar is het belangrijk dat kinderen weten wat het is. Ze vertelt erover in deze video.

mbovovideoervaring leerlingToon nog 1 tags

Jill (25) over coming-out op het mbo

In deze video vertelt Jill (25) over diens coming-outs op het mbo. En hoe die zich veilig en beter voelde op school door de steun van diens begeleider.

vovideoervaring leerling

Jackson (14) over voornaamwoorden

Jackson (14) wil graag met hij/hem aangesproken worden. In deze video deelt hij hoe hij dit aan zijn docenten liet weten en wat de reacties waren.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school