videomboervaring leerlingvoToon nog 1 tags

In deze video uit de serie ‘Leerlingen aan het woord over lhbti+ op school’ vertelt Jill (25) over diens coming-out in het mbo en over de steun van diens studiebegeleider.

Het was openbaar, duidelijk en geaccepteerd

“Ik heb nog nooit problemen gehad op school met het feit dat ik op meisjes val”, vertelt Jill. “Het was gewoon openbaar, duidelijk en geaccepteerd”. Tot Jill in het laatste jaar van het mbo zat en die opeens worstelde met diens identiteit. “Ik was compleet in de war”.

“Dat had ik nog iemand anders zo gedaan”

Dat was het moment waarop Jill aanklopte bij de studie en loopbaan begeleider (SLB’er). Zij hielp Jill op een manier zoals nog nooit iemand anders bij die had gedaan. Bekijk de video om te zien hoe de SLB’er Jill steunde en er voor die was op de juiste momenten.

Leerlingen aan het woord over lhbti+

In de videoserie ‘Leerlingen aan het woord over lhbtiop school’ van Gendi delen leerlingen uit het po, vo en mbo hun verhaal. De video’s leren je over hoe zij op school bezig zijn met gender- en seksuele diversiteit. Op welke manieren jij als leraar ruimte kan geven aan het onderwerp in de klas. En wat jij voor lhbti+-leerlingen kan betekenen. De video’s laten zien dat het scheppen van een open en veilige sfeer soms zit in kleine dingen. Laat je inspireren!

Bekijk alle video's uit deze serie

mbovideoervaring leerling

Evy (19) over veilig voelen

In deze video vertelt Evy (19) wat haar mentor op het mbo deed om een ‘rode-licht-situatie’ veiliger te maken.

vovideoervaring leerling

Rens (17) over gezien worden

In deze video vertelt Rens (17) over die ene lerares op de middelbare school die echt naar hem luisterde.

povideoervaring leerling

Famke (9) over haar lhbti+ presentatie

Famke (9) gaf een lhbtiq presentatie op school. Volgens haar is het belangrijk dat kinderen weten wat het is. Ze vertelt erover in deze video.

povideoervaring leerling

Floortje (12) over het po en vo

Floortje (12) vertelt hoe haar basisschool en middelbare school aandacht besteden aan seksuele diversiteit. En hoe dat beter kan volgens haar.

vovideoervaring leerling

Jackson (14) over voornaamwoorden

Jackson (14) wil graag met hij/hem aangesproken worden. In deze video deelt hij hoe hij dit aan zijn docenten liet weten en wat de reacties waren.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school