po/vopodcast

In de podcastserie van Vereniging Openbaar Onderwijs wordt gepraat over kansengelijkheid, inclusiviteit, diversiteit en burgerschap in het onderwijs. Aflevering 3 gaat over seksuele voorlichting, seksuele diversiteit en genderdiversiteit.

Waar begin je?

Aan het woord komt Elles Verschoor. Zij geeft seksuele voorlichting op basisscholen. In welke klas begin je met seksuele voorlichting en gesprekken hierover? Hoe ga je om met vooroordelen van leerlingen? En wat is belangrijk om rekening mee te houden als leerkracht?

“School & Veiligheid heeft een poster ‘Waar begin je’ met daarop componenten hoe je kunt starten met aandacht voor seksuele diversiteit op school. Door de poster op te hangen in de lerarenkamer blijft het bovendien onder de aandacht bij het team.”

Veer Visser, werkzaam bij Sexmatters, vertelt hoe ze gesprekken aangaat met leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs over genderdiversiteit en seksuele diversiteit. (Start op 43.00 minuten)

Sexmatters wil op een positieve manier taboes doorbreken en gaat met leerlingen in gesprek over seksuele identiteit en normen. Wie ben jij? Wat wil jij? En wat is normaal?

Beluister de Podcast via SpringcastApple PodcastsSpotify of Google Podcasts.


Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school