gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

po/voteamtoollhbti+

Bespreek het onderwerp seksuele diversiteit met meer gemak binnen het onderwijsteam met behulp van deze poster. De bijbehorende handreiking met vragen helpt je het gesprek met elkaar aan te gaan.

Waar begin je?

Waar begin je op school als het gaat over seksuele diversiteit? Het maakt niet uit wáár je begint, als je maar ergens start en stappen blijft zetten. Op iedere school is al iemand ergens mee begonnen. Wat doet die persoon voor goeds en kunnen anderen dat ook?

 

Het gesprek bij de poster

Het maakt wèl uit of je als team goed kunt praten over seksuele diversiteit. Om dat te stimuleren is de poster ontwikkeld waarmee teamleiders of schoolleiders dit gesprek op school in gang kunnen zetten.

Gespreksvragen

De downloadbare handreiking bevat vragen die helpen om het gesprek in het team te (blijven) voeren. De vragen bestaan uit ‘instapvragen’; om het kort over te hebben en ‘verdiepingsvragen’ om wat uitgebreider met elkaar te discussiëren. 

Wat moet een beginnend leraar eigenlijk weten over seksuele diversiteit om er voor zijn leerlingen te kunnen zijn? (voorbeeldvraag uit: Waar begin je?)

6 factoren die werken

De informatie op de poster is gegroepeerd rond zes factoren die positief blijken te werken voor een veilig schoolklimaat op het gebied van seksuele diversiteit. Deze zes ‘bevorderende factoren’ staan beschreven in het gelijknamige boekje ‘Waar begin je?’ Dit boekje is de basis voor de poster en handleiding.

Download en bestel

Gratis begeleid teamgesprek

Wil je met jullie team een gratis begeleid teamgesprek? Mail dan voor meer informatie naar: i.vanbijssum@schoolenveiligheid.nl

 

 

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school