voleesboek 14+lhbti+
  • Lezen voor de lijst 15+
  • Met lesvragen van de Jeugdbibliotheek

De 18-jarige Tycho wordt in een Amerikaans zomerkamp voor het eerst hevig verliefd. Op een jongen. Inclusief lessuggesties.

Over het boek

De dagen van de bluegrassliefde’ gaat over de eerste grote liefde. Tycho Zeling is achttien en heeft net eindexamen gedaan. Hij vertrekt hij naar Amerika, waar hij gaat helpen in een internationaal kinderkamp. Op Schiphol komt hij de Noorse Oliver tegen: een achttienjarige voetballer die op weg is naar hetzelfde kamp. De jongens sluiten onmiddellijk vriendschap. Maar dat hun bluegrasszomer zo levensveranderend wordt, vermoeden ze dan nog niet.

“Het plezierige voor de leerlingen van voorlezen is dat zij geen kleur hoeven te bekennen. Ze hoeven geen verantwoordelijkheid te nemen voor dit boek en thema; immers, dit is de keuze van de docent.” (Docent Nederlands, Van12tot18, juni 2017)

Lesopdrachten

‘De Jeugdbibliotheek’ schaart Bluegrassliefde onder ‘Lezen voor de lijst’ en heeft lesopdrachten voor niveau 1 & 2.

Over de auteur

Edward van de Vendel (1964) was basisschoolleerkracht voordat hij in 2001 fulltime ging schrijven. Hij schrijft romans voor kinderen en jongeren, poëzie, non-fictie en prentenboeken, die gepubliceerd worden bij Querido (Nederland). Zijn werk is met vele prijzen bekroond. Hij is initiatiefnemer van de imprint Querido Glow, waarin boeken worden uitgegeven met lhbtqia+-personages. (Bron: www.edwardvandevendel.nl)

Specificaties 

Auteur: Edward van de Vendel
Leeftijd: 14+
Titel: De dagen van de bluegrassliefde
Jaar: 1999, update 2015
Uitgeverij: Querido

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school