polesbriefprentenboek 6+
  • Prentenboek
  • Basisonderwijs: groep 3-4
  • Verliefdheid tussen twee jongens

In dit prentenboek gaat het over vriendschap, verliefdheid en terloops over seksuele diversiteit. Met de bijbehorende lesbrief over relationele- en seksuele vorming, leent het boek zich ervoor om op een laagdrempelige manier met kinderen te praten over vriendschap en verliefd zijn. En of jongens op jongens kunnen vallen en meiden op meiden.

Over het boek

Een liefdevol prentenboek waarin de onderwerpen vriendschap, verliefdheid, bloot en seksuele diversiteit aan bod komen. Daan, de vriend hoofdpersoon Joris vraagt zich af of twee jongens verliefd op elkaar kunnen zijn. Of kunnen jongens alleen maar gewoon vrienden zijn?

Educatief materiaal

Met dit prentenboek en de bijbehorende lesbrief Relationele- en seksuele vorming (pdf) kun je op een eenvoudige en laagdrempelige manier met kinderen praten over verschillende onderwerpen op het gebied van seksuele vorming, waaronder seksuele diversiteit.

Dit boek is het vierde deel in een reeks. Eerder verschenen: Joris is zijn navel kwijt, Aissa wil trouwen en Joris trekt een jurk aan.

Over de auteur

Jeroen Hoogerwerf is auteur van kinderboeken en maker van lesmateriaal. Hij is eigenaar van Levendig boeken: boeken die iets met je doen.

Specificaties

Titel: De zomer van Joris en zijn vriendent
Auteur: Jeroen Hoogerwerf
Jaartal: 2024
Uitgever: Levendiguitgever

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school