gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

poprentenboek

2016 | Een ongecompliceerd en positief verhaal voor jonge kinderen over twee verliefde beren die gaan trouwen en graag voor een kindje zouden zorgen.

 Het verhaal

Beer Jonas is verdrietig omdat hij alleen is. Daarom krijgt hij van buurvrouw-beer de tip om te trouwen met iemand van wie hij houdt. Maar hoe weet je wanneer je van iemand houdt? Als buurvrouw dat heeft uitgelegd, weet Jonas dat hij met Bram wil trouwen. Bram wilde dat toevallig ook net aan hem vragen :-).

Jonas en Bram zouden samen graag voor een kindje zorgen. Maar hoe vinden ze een baby die ouders nodig heeft? Buurvrouw-beer heeft weer een oplossing. Ze gaat naar dokter Suus. Dokter Suus kent kinderen wiens ouders niet meer voor ze kunnen zorgen. En zo krijgen Bram & Jonas de zorg voor het kleine beertje Polly.

Met kleurplaten

Het boekje kan worden voorgelezen vanaf 4 jaar. De illustratrice heeft twee kleurplaten van de papa’s gemaakt, die gratis te downloaden zijn (klik op de plaatjes). De kleurplaten kunnen gemaakt worden in combinatie met het voorlezen van het boekje of kunnen ‘los’ in de stapel kleurplaten liggen om daarin meer diversiteit te krijgen. Dit boekje is ook geschikt als onderdeel van de Week van de Lentekriebels.

In België biedt Rainbow Solutions een tentoonstelling en workshop aan rond dit boekje.

Auteur: Elsbeth de Jager, met illustraties van Ellen Wennink
ISBN: 9789491777158
Uitgever: Uitgeverij EigenZinnig
Jaar van uitgave: 2016

Vragen over sociale veiligheid en lhbti+ op school?

Bel met de helpdesk van School & Veiligheid.