gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

prentenboeklesmateriaal bij prentenboekjespo
  • Prentenboekjes voor 4+
  • Met lesmaterialen zoals kleurplaten, vertelplaten en memory
  • In alle verhalen is diversiteit het uitgangspunt

Lou is een serie prentenboekjes voorzien van (les)materialen waarin diversiteit het uitgangspunt is.

Over de boekjes

Vier prentenboekjes met verhalen over Lou hebben diversiteit uit uitgangspunt. Het is geen thema dat expliciet wordt benoemd, maar het is er als vanzelfsprekend. Het komt naar voren in de tekeningen: diversiteit in huidskleur, religie, gender en seksuele diversiteit. Via de lesmaterialen kun je er wel bewust aandacht aan geven.

(Les)materiaal

De bijbehorende lesmaterialen behandelen vooral de leerdoelen voor kleuters zoals tellen, knutselen en puzzelen. Het materiaal bestaat ook uit een gezinnenmemory, puzzels, vertelplaten en kleurplaten.

Op de website Schooluitdekast.be kun je gratis de door Çavaria ontwikkelde bijbehorende lespakketten downloaden. Daarnaast is er materiaal tegen betaling te bestellen.

Over de makers

Lou is gemaakt op verzoek van de provincie Vlaams-Brabant. Voor de ontwikkeling ervan werkte illustrator Kathleen Amant samen met Çavaria, een koepel van meer dan 120 Belgische verenigingen die opkomt voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit.

Bestellen en downloads

De boekjes ‘Lou op weg naar school’ en ‘Lou viert carnaval‘ en ‘Lou in het herfstbos’ en ‘Lou in het ziekenhuis’ koop je in de boekhandel of via uitgeverij Clavis. Op de website www.schooluitdekast.be kun je gratis lesmateriaal downloaden:

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school