pogenderdiversiteitleesboek 3+
  • Leeftijd 3+
  • Met lesbrief
  • Bekroond met Zilveren Griffel

Een prentenboek voor de allerkleinsten over transgender. Een verhaal voor kleuters over jezelf zijn. Met de lesbrief kun je er over praten in de groep.

Over het boek

‘Het lammetje dat een varken is’, is het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek.

Juf Anna bespreekt het boek op haar website en zegt daarover dat het verhaal genderdiversiteit goed uitlegt en bespreekbaar maakt met jonge kinderen). Een prentenboek met een boodschap voor jong en oud volgens haar.

“Het is een uitnodiging voor een open gesprek over jezelf zijn, dat iedereen het recht heeft om zich te uiten hoe hij zich voelt en hiervoor ook mag uitkomen.” (www.juf-anna.nl) 

Lesbrief

Bibliotheek Den Haag heeft een lesbrief bij het boek uitgebracht voor kleuters. Deze  kun je gratis te downloaden via de website www.edubiebdenhaag.nl(pdf)

Over Pim Lammers

Pim Lammers (1993) schrijft voor volwassenen én voor kinderen. Zijn debuut ‘Het lammetje dat een varken is’ uit 2017 werd bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Pim Lammers de jongste Griffel-winnaar in de geschiedenis van de prijs. Hij heeft inmiddels een groot aantal kinderboeken over gender- en seksuele diversiteit op zijn naam staan. Meer over de auteur en zijn boeken lees je op www.pimlammers.nl

Titel: Het lammetje dat een varken is
Auteur: Pim Lammers
Illustrator: Milja Praagman
Uitgever en jaar: De Eenhoorn, 2017
ISBN: 9789462911994

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school