gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

poprentenboek4-7 jaar
  • Een prentenboek over moederdag zonder moeders
  • Met kleurplaat

2017 | Vlak voordat het Moederdag is, mag Tommy voor het eerst naar school. Blijkbaar weet de juf nog niet dat Tommy twee vaders heeft. Want iedereen maakt die ochtend een glitterwerkje voor mama. Een vrolijk prentenboekje, met uiteraard een happy end.

Tommy heeft twee vaders

Vlak voordat het Moederdag is, mag Tommy voor het eerst naar school. De juf weet nog niet dat Tommy twee vaders heeft, want ze zegt dat iedereen een glitterwerkje voor mama moet maken. Wat moet Tommy nu doen?

Tommy steekt z’n vinger op en vertelt dat hij geen moeder heeft om voor te knutselen. Kindjes lachen: dat is raar! De juf grijpt in, zegt dat het niet raar is en verzint met Tommy dat hij iets knutselt voor zijn oma’s.

Een week later nodigen papa John en papa Paul de hele klas uit voor een tuinfeest en ziet iedereen hoe gezellig een gezin met twee vaders kan zijn.

Dit boekje met verhaal op rijm heeft vrolijke tekeningen met realistische papa’s, kindjes en juf.

De moederdag-check

Voor leerkrachten kan dit verhaal een bevestiging zijn dat Vaderdag en Moederdag vooraf wat extra aandacht en inventiviteit nodig hebben voor de kinderen in een niet standaard papa-mama-gezin. Doe je begin mei de moederdag-check, dan kun je in één moeite door ook de vaderdag-check doen.

Kleurplaat

Tekenaar Paul Oole een uitdagende kleurplaat gemaakt van het grote tuinfeest dat de papa’s voor de klas organiseerden.

Specificaties

Titel: Toch Moederdag voor Tommy
Tekst en illustraties: Margreet Hammenga en Paul Oole
Leeftijd: 4-7 jaar
Uitgever: Graviant
isbn: 978-9492593009
Jaar: 2017

Contact met ouders (po)

Een veilig klassengesprek voeren (po)

Praten over gender- en seksuele diversiteit is een prachtige kans om te leren respectvol om te gaan met diversiteit. Lees de Gendi-tips, kennis & inspiratie artikelen en lesmaterialen over hoe je een veilig gesprek voert in de klas.

Vragen over sociale veiligheid en lhbti+ op school?

Bel met de helpdesk van School & Veiligheid.