theatervo/mbo

Respect is een interactieve schoolvoorstelling van theaterbureau ROET over respectvol gedrag en thema’s social media, groepsdruk, pesten en homoseksualiteit.

Over de voorstelling

De voorstelling Respect gaat over groepsdruk, grensoverschrijdend gedrag en pesten dat via sociale media uit de hand kan lopen of juist niet. De confronterende scenes laten zien hoe het níet hoort en hoe het wèl kan. Seksuele diversiteit speelt in sommige gebeurtenissen een rol.

Doel

De terugkerende vraag in de voorstelling is steeds: en wat doe jij? Met stemkastjes kunnen leerlingen reageren. In de nabespreking worden ze gestimuleerd om na te denken over de effecten van hun keus.

Doelgroep

De voorstelling is voor 1 t/m 6 vmbo, havo, vwo, gym.

Praktische informatie

De voorstelling bestaat uit een theatervoorstelling die op locatie wordt verzorgd in de aula of gymzaal, theater.
De voorstelling inclusief interactief gedeelte duurt 55 minuten.
Bij de voorstelling met nabespreking hoort gratis begeleidend materiaal.
Scholen kunnen een campagnepakket aanvragen met posters en een ouderbrief.
Roet verzorgt (bijbehorende of losse) ouderavonden over Respect. 

Producent

ROET zoekt het spanningsveld op tussen de theater- & filmwereld en het bedrijfsleven. Ze hebben een breed en uitdagend aanbod voor leerlingen in het primair – en voortgezet onderwijs en studenten mbo om ze op enthousiaste wijze kennis te laten maken met en te inspireren voor theater en film.

Informatie & Boekingen 

Voor informatie en boekingen kun je terecht op de website van Theaterbureau ROET – Respect

 


  • Theater kan via inlevingsvermogen en empathie de houding van mensen verbeteren ten aanzien van een minderheidsgroep. Wil je hier meer over weten of overweeg je theater in te zetten bij jullie op school? Lees dan het artikel van Gendi over Theater & School. 

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school