Een COC voorlichter voor de klas

po/vo/mbogastleslhbti+ voorlichting

Wil je voorlichting over seksuele diversiteit voor jouw klas? Nodig dan een COC ervaringsdeskundige gastspreker uit. Zij komen langs op alle scholen in Nederland.

Homo in de klas

volesbriefgastlesreligielhbti+Toon nog 2 tags

Lessenserie voor het protestants-christelijk voortgezet onderwijs om homoseksualiteit bespreekbaar te maken. Eén les wordt verzorgd door een (christelijk homoseksuele) gastspreker.

Gelijk = Gelijk?

po/vogastlesreligielhbti+Toon nog 1 tags

Prijswinnend lesprogramma van Diversion over het omgaan met verschillen. Drie peer-educators – een homoseksuele, een joodse en een moslim – verzorgen een deel van de lessen. Met opdrachtenboekje en leskaarten.

Sexmatters

vo/mbogastles

Sexmatters geeft workshops over seks, gender en consent, waar diversiteit als rode draad doorheen loopt. Het (diverse!) team workshopleiders geeft gastlessen op het vo en mbo en verzorgt een docententraining.

Wij, jij en ik

vo/mbogastleslhbti+

‘Wij, jij en ik’ is een participatie-interventie voor het vmbo en mbo over het bespreekbaar maken van lhbt-leefstijlen. De interventie bestaat uit een serie van vier lessen en een slotbijeenkomst, die worden gegeven door peereducators.

LEF-kist

pogastleslesmateriaal

De LEF-kist is een doorgaande leerlijn voor groep 1 t/m 8 over diversiteit en respect: ‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf’. Indien gewenst geeft Schiedams Lef ook gastlessen hierbij.

Paarse Vrijdag Krant

po/vo/mbogastleslesmateriaal

De Paarse Vrijdag Krant geeft extra inhoud aan Paarse Vrijdag. De krant is aantrekkelijk en leerzaam voor leerlingen in het vo en mbo. Voor de leraren is er een digitale handreiking bij. Ook geeft de stichting gastlessen.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school