gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Voorlichting in de klas door het COC

po/vo/mbogastles

Wil je voorlichting over seksuele diversiteit voor jouw klas? Nodig dan een COC ervaringsdeskundige gastspreker uit. Zij komen langs op alle scholen in Nederland.

Homo in de klas

volesbriefgastles

Lessenserie voor het protestants-christelijk voortgezet onderwijs om homoseksualiteit bespreekbaar te maken. Eén les wordt verzorgd door een (christelijk homoseksuele) gastspreker.

Gelijk = Gelijk?

po/vogastles

Prijswinnend lesprogramma van Diversion over het omgaan met verschillen. Drie peer-educators – een homoseksuele, een joodse en een moslim – verzorgen een deel van de lessen.

Sexmatters

vo/mbogastles

Sexmatters geeft workshops over seks, gender en consent, waar diversiteit als rode draad doorheen loopt. Het (diverse!) team workshopleiders geeft gastlessen op het vo en mbo.

Wij, jij en ik

vo/mbogastles

Wij, jij en ik is een participatie-interventie voor het vmbo over het bespreekbaar maken van lhbt-leefstijlen. De interventie bestaat uit een serie van vier lessen en een slotbijeenkomst, die worden gegeven door peereducators. Sinds 2017 ook op het mbo.

LEF-kist

pogastleslesmateriaal

De LEF-kist is een doorgaande leerlijn voor groep 1 t/m 8 over diversiteit en respect: ‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf’. Indien gewenst geeft Schiedams Lef ook gastlessen hierbij.

Paarse Vrijdag Krant

vo/mbogastleslesmateriaal

De Paarse Vrijdag Krant geeft extra inhoud aan Paarse Vrijdag. De krant is aantrekkelijk en leerzaam voor leerlingen in het vo en mbo. Voor de leraren is er een digitale handreiking bij. Ook geeft de stichting gastlessen.

Vragen over sociale veiligheid en lhbti+ op school?

Bel met de helpdesk van School & Veiligheid.