Datum
Onderwijssector PO
Doelgroep leraar
Website De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen is een boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren veel scholen een ‘Voorleesontbijt’.

 

Regenboogboeken

Denk er eens aan om een prentenboek met een lhbti+ thema voor te laten lezen. Of nodig een schrijver uit van een regenboogboek. Of lees zelf voor in de klas uit een prentenboek dat gaat over respect voor diversiteit. Weet je niet waar te zoeken? Gendi wijst helpt je op weg:

Top 10 prentenboek: Een Zee van Liefde

In de prentenboek top tien van 2023 staat het prentenboek ‘Een zee van liefde’. Over Pinguïn die verliefd is op zijn beste vriend Beer. Juf Judith schreef er een recensie over én ze deelt op haar website les ideeën om het boek na te bespreken in de klas.

“Een schitterend prentenboek over liefde. Het kan op veel verschillende manieren voelen en je kunt er verschillend uitzien. Liefde is echter universeel, warm en waardevol. Het verhaal benadrukt dat het belangrijk is om je hart te volgen én om te vertellen wat je voelt. Het is een verhaal dat je als ouder of leerkracht meerdere keren wilt lezen en voorlezen, omdat de boodschap belangrijk is om te delen. De duidelijke prenten versterken de mooie boodschap van het verhaal.”

Lees meer over (voor)lezen en het gebruik van Regenboogboeken in de klas> Nationale Voorleesdagen.

pokalendermomentregenboogboek

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen; een boekenfeest voor kinderen van 0 – 6 jaar. Lees deze week ook eens voor uit een prentenboek met een lhbti+ thema. Of nodig een schrijver uit van een regenboogboek. Gendi geeft tips.

poprentenboekgastles

Koning & Koning

Koning & Koning is een populair kinderboek met een lhbti+ thema. Bij het boek hoort een website met lesmateriaal, kleurplaten en nog veel meer. De makers verzorgen ook gastlessen.

polhbti+(voor)leesboek 4+

Allemaal Mee

Een (voor)leesboek over kinderen uit een gezin met twee moeders. Het verhaal laat kinderen op een subtiele en eenvoudige manier kennis maken met andere gezinsvormen en seksuele diversiteit. Inclusief (les)materialen.

pomoederdagprentenboek4-7 jaarToon nog 1 tags

Toch moederdag voor Tommy

Een vrolijk prentenboek over Tommy die vlak voor Moederdag voor het eerst naar school gaat. Alleen weet de juf nog niet dat hij twee vaders heeft. Bij het boek hoort een kleurplaat.

poprentenboeklesmateriaal bij prentenboekjes

Lance & Lot zoeken zich rot

Prentenboek over twee ridders die graag een baby zouden hebben. Maar waar vind je een baby? Boek met lesbrief en kleurplaat. Van de makers van Koning & Koning.

pogezinsvormenprentenboek 5+

De vriend van papa

Een verhaal over twee kinderen van wie de ouder gaan scheiden maar beide weer gelukkig worden met een nieuwe man. Helder, simpel en positief prentenboek over andere gezinsvormen en homo-roepen op school. Met kleurplaat.

poprentenboekgezinsvormen

De mama’s van Sterre

In dit prentenboek komen andere gezinsvormen aan bod op een speelse en begrijpelijke manier.

poprentenboekkleurplaatgezinsvormenToon nog 1 tags

Hoera! Wij worden papa!!!

Een ongecompliceerd en positief verhaal voor jonge kinderen over twee verliefde mannen beren die gaan trouwen en graag voor een kindje zouden zorgen. Met kleurplaat.

poblogregenboogboek

Allemaal Mee!

BLOG| Hanny Ebbers, voormalig leerkracht en intern contactpersoon, houdt zich al jaren bezig met boeken over seksuele diversiteit. In deze blog vertelt ze over de functie en het plezier van regenboogboeken op de basisschool en over haar kinderboek ALLEMAAL MEE.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school