gender- en seksuele diversiteit in het onderwijs

Datum
Onderwijssector PO
Doelgroep leraar
Website De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn van 26 januari t/m 5 februari 2022. Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren veel scholen een ‘Voorleesontbijt’. Denk daarbij ook eens aan een regenboogboek.

 

Lokale helden lezen voor

Lokale helden, zoals brandweermannen, politie agenten en burgemeesters  én bekende Nederlanders lezen voor op scholen om te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Wil je ook een voorleesontbijt organiseren op school? Op de website van de Voorleesdagen vind je een handleiding.

Regenboogboeken

De Voorleesdagen hebben geen vast thema. Denk daarom ook eens aan het voorlezen uit een regenboogboek. Of gebruik een prentenboek dat gaat over respect voor diversiteit. Om je te inspireren heeft Gendi heeft enkele boeken bij elkaar gebracht waar gender- en seksuele diversiteit een rol in speelt: Regenboogboeken 

poprentenboekgastles

Koning & Koning

Koning & Koning is een hedendaagse klassieker. Bij het boek hoort een website met lesmateriaal, kleurplaten en nog veel meer. De makers geven bovendien gastlessen.

poleesboek (8-12 jaar)lhbti+pestenToon nog 1 tags

Brullende leeuwen

Brullende Leeuwen is een spannend boek waarin ook allerlei thema’s aan bod komen zoals jongens-meisjes-gedrag, homoseksualiteit en pesten.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school