lhbti+ondersteuningpo/vo/mbo

Wil je een (lhbti) leerling verwijzen naar de manieren waarop ze veilig in contact kunnen komen met andere lhbti+ jongeren? Bij deze organisaties en websites kunnen ze terecht. Een handig overzicht.

Jong&out 

Jong&Out is een veilige community van, voor en door lhbt-jongeren tot en met 18 jaar, gefaciliteerd en begeleid door COC Nederland. Met chat, forum, meetings en een ontmoetingsapp. 

Nietalleenanders.nl 

Ontmoeting is essentieel voor het geluk en de levenskwaliteit van lhbt-jongeren. Maar het is ook vaak een probleem. Op NietAlleenAnders.nl, een initiatief van Movisie, zetten jongeren zelf alle ontmoetingsmogelijkheden. 

Outway 

De droom van Outway is het bereiken van volledige acceptatie van homoseksualiteit en transgenderisme in de maatschappij. Outway biedt naast hulp en advies aan jongeren ook activiteiten aan voor jonge lhbt+ ers om elkaar te ontmoeten zoals een Hojokamp en Hojoweekenden. 

Transvisie 

Op de website van Transvisie staan zo’n 15 soorten contactgroepen en -mogelijkheden, waaronder een groep voor ouders van genderdysfore kinderen.
Website: Transvisie.nl 

Regenboogforum 

Facebookpagina voor en door mensen die te maken krijgen met de combinatie homo en geloof. Er is ruimte om op een respectvolle manier een mening over dit onderwerp te ventileren. 

Facebookpagina: Regenboogforum 

Respect2Love

Respect2Love is een community vooor lhbt’s met een biculturele achtergrond. Er is een denktank, een streetteam en er zijn regionale bijeenkomsten. Geïnitieerd door het COC. 

Website: Respect2Love 

Veilige haven 

Veilige Haven biedt ondersteuning aan jongeren, mannen en vrouwen uit multicultureel Amsterdam en omstreken die een plek zoeken waar ze terecht kunnen met hun homo-, biseksuele, lesbische of transgendergevoelens. 

Zonderstempel.nl 

Zonderstempel.nl een website voor lhbt’s met een verstandelijke beperking en hun begeleiders, familie en vrienden. De ontmoetingscafés van COC en LFB staan centraal. 


 Ontbreekt een organisatie? Laat het weten via gendi@schoolveiligheid.nl

Een lhbti+ leerling ondersteunen (po)

Een lhbti+ leerling ondersteunen (vo)

Een lhbti+ -student ondersteunen (mbo)

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school