vo/mbo
  • Lesprogramma en film over 'jezelf kunnen zijn'
  • Voor het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en mbo
  • Inzetbaar in aanloop naar Paarse Vrijdag

De ‘Ik ben …’ campagne is een positieve en kleurrijke campagne die leerlingen uitnodigt om eens over ‘jezelf zijn’ na te denken en daar het gesprek over te voeren.

Campagne Website

Beschrijving ‘Ik ben… campagne’

‘Ik ben…’ is een twee weken durende campagne die wordt afgestemd op de wensen en behoeften van school. Onderdeel van de campagne is de korte film ‘Ik ben Levi’ en een lesprogramma.

Doel

Door middel van de ‘Ik ben …’ willen de makers jongeren de kans geven om de ‘Ik ben..’ zelf in te vullen. Of dit nou een label is of je eigen naam. Alles mag. Want jij bent goed zoals je bent. Het doel is dat ieder mens zichzelf kan identificeren zoals men dat zelf wilt.

Doelgroep

De campagne is bedoeld voor het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en eerste twee jaar van MBO.

Praktisch

Samen met de school wordt gekeken naar de specifieke behoeften, doelen en planning. Na een incheck gesprek ontvangt de school een compleet campagne pakket dat alle benodigde materialen bevat. Daarnaast krijgt de school inloggegevens voor een online portaal waar de educatieve lessen en hulpmiddelen staan. Docenten hebben zo de flexibiliteit om de lessen in hun eigen tempo in te zetten en aan te passen aan de behoeften van hun leerlingen.

Producent

De campagne wordt geproduceerd door Vanjelle Producties.

Website

Alle informatie en aanvraag vind je op de website: Ik ben … campagne (ikbencampagne.nl)

Een veilige school, ook voor lhbti+ leerlingen.